Allergisch voor katten? Dit nieuwe vaccin verlost je van die eeuwige jeuk

Je hoeft het niet langer bij kattenfilmpjes te houden

Kattenallergie
Evgenij GorbunovGetty Images

Dol op dieren – en dan vooral op katten – maar naast verliefd ook tot over je oren allergisch voor dat poezenbeest van jou (of je huisgenoot)? Dan hebben we goed nieuws. Zwitserse wetenschappers zijn na tien jaar onderzoek dichtbij de ontwikkeling van een vaccin dat jou van je jeukende ogen en loopneus verlost.

Vaccin tegen kattenallergie

Het vaccin met de toepasselijke naam HypoCat werkt als volgt: de injectie breekt de proteïne Fel d 1 af dat in het speeksel van katten zit en jouw allergie veroorzaakt. En niet alleen jouw allergie: volgens de wetenschappers is 10 procent van het westelijke deel van de wereldbevolking allergisch voor de stof.

Vaccin
Even voor de duidelijkheid: het vaccin is dus bedoeld voor katten, en níet voor mensen. Ook poezenliefhebbers met een allergie voor katten én een fobie voor naalden kunnen dus herenigd worden met hun favoriete huisdier. Ook een goede oplossing als je allergische huisgenoten hebt die niet bepaald blij zijn met de plus one die jij in huis hebt gehaald.

Verwacht in 2022
Er zitten helaas ook wel wat nadelen aan het vaccin. Zo neemt het dus niet jouw allergie weg, maar maakt het je alleen niet meer allergisch voor je eigen kat of andere katten met het vaccin. Ook zal het naar verwachting nog even duren voordat het middel op de markt verschijnt. De wetenschappers mikken op 2022, schrijft CBS News.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten