Gelekt of foutje? 'Eurovisiesongfestival is in Rotterdam'

Woops!

duncan-laurence-eurovisiesongfestival
Michael CampanellaGetty Images

Sinds Duncan Laurence er tijdens het Eurovisiesongfestival met de winst vandoor ging, speculeert heel Nederland erop los: in welke stad organiseren we het Songfestival in 2020?

Er zijn uiteindelijk nog maar twee kandidaten over: Maastricht en Rotterdam. Het lijkt erop dat we eindelijk weten welke stad het wordt. De organisatie heeft het nieuws per ongeluk al bekendgemaakt.

In deze stad wordt het Eurovisiesongfestival in 2020 georganiseerd

Eigenlijk zou vrijdag pas worden onthuld welke stad het zangfestijn volgend jaar organiseert. Toch werd er gisteravond plotseling op de officiële website van Eurovisiesongfestival Rotterdam genoemd als locatie. De Engelse website Eurovoix merkte dit op.

Inmiddels is het evenement van de website gehaald. Nadat er al commotie was ontstaan rondom de webpagina, verscheen dezelfde pagina later nog eens, maar dan voor Maastricht.

Statement
De European Broadcasting Union (die het songfestival organiseert) laat in een officieel statement weten dat het een foutje was: "Eurovision.tv, de officiële website van het Eurovisie Songfestival was zich aan het klaarmaken voor het evenement om de hostcity van komend jaar bekend te maken. Als onderdeel van die voorbereidingen zijn de pagina's voor beide steden gecreëerd, zodat de correcte pagina klaar zou zijn voor direct na de bekendmaking. Door problemen met de website zijn beide pagina’s korte tijd online te zien geweest. Dit probleem is nu opgelost.”

Of er echt al twee pagina's bestonden voor iedere stad, merken we morgen. Dan krijgen we eindelijk te horen of Rotterdam of Maastricht volgend jaar de eer heeft om het grootste Europese liedfestival te organiseren. Wij zetten ons geld op Rotterdam...

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten