Zien: prinses Ariane (12) op de fiets naar eerste middelbare schooldag

Ze is nu officieel een brugpieper

Prinses Ariane
Patrick van KatwijkGetty Images

De zomervakantie is weer voorbij en daar moeten ook de kinderen van koning Willem-Alexander en koning Máxima aan geloven. Vooral voor de jongste dochter van het koningspaar, prinses Ariane (12), is het een spannende dag. Zij gaat vandaag naar de brugklas.

Prinses Ariane naar de middelbare school

Traditiegetrouw plaatst het Koninklijk Huis een video van de eerste schooldag van de prinses op Instagram. Op een omafiets met blauwe krat – zussen Amalia en Alexia hadden een roze en groene krat – vertrok ze naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, een tochtje zo'n van 5,5 kilometer. Op de videobeelden zien we hoe de prinses voor Paleis Huis ten Bosch door richting school vertrekt. "Ik was al moe voordat ik het terrein af was", reageert een lollige Instagrammer, maar over het algemeen wensen volgers haar vooral veel succes.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

In de voetsporen van haar zussen
Alle drie de kinderen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan nu naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Prinses Amalia (15) was, in 2015, de eerste die naar de middelbare school ging. Twee jaar later, in 2017, maakte ook prinses Alexia (14) de overstap van de basisschool naar de middelbare school, en nu is het dus de beurt aan prinses Ariane, die als laatste brugpieper wordt. De drie prinsessen wonen samen met hun ouders in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten