Ik beken: 'Ik loog dat hij me probeerde te verkrachten'

Kon ik de tijd maar terugdraaien

Cropped Image Of Young Woman Eye
Manana Kvernadze / EyeEm

Jaren terug beschuldigde Roos (32) een huisgenoot valselijk van poging tot verkrachting. Nu heeft ze spijt dat ze destijds zijn leven heeft verwoest.

Irritaties

"Overstuur en vol opgekropte woede omhelsde ik mijn vriendin: ‘Quinten heeft geprobeerd me te verkrachten.’ Ik wist dat ik overdreef, maar mijn vriendin schrok zo erg dat ik niet durfde terug te krabbelen toen zeerop hamerde aangifte te doen. Dat het zo zou escaleren had ik nooit verwacht. Quinten was mijn huisgenoot. Hij studeerde vanuit Friesland in Nijmegen. Eerst was hij rustig, maar al snel veranderde dat.

'Deze keer moest er iemand boeten'

Bierfeesten, nachtelijke schreeuwpartijen, bitterbal-gevechten of een leeggespoten brandblusser: Quinten zat erachter. Ik vond het totaal niet grappig. Mijn huisgenoten en ik konden de rotzooi opruimen of extra rekeningen betalen. Met een medestudent begon Quinten een koeriersdienst. Van de opbrengst werden pallets bier bezorgd. En een opblaas zwembad voor inde gang. Studeren deed Quinten amper. Alles draaide om seks, bier en plezier. Half Nijmegen bezocht onze flat. Het was altijd druk en regelmatig verdwenen er spullen. Wanneer ik Quinten tegen zijn ouders zelfvoldaan hoorde opscheppen hoe hard hij studeerde, kon ik wel kotsen.

Straf

Tijdens het zoveelste feestje was ik het zat. Ik wilde bij een vriendin gaan logeren. Quinten kwam me stomdronken achterna. ‘Blijf nou,’ lalde hij. Hij omhelsde me en kneep in mijn billen. ‘Maak nou eens lol.’ Zijn tong hing half uit zijn mond. Ik werd zo boos dat ik Quinten van me afduwde. Hij viel en bleef lodderig liggen.

'Ik was geen moment bang geweest'

Ooit was ik betast door de vader van een vriendinnetje en ineens kwam dat allemaal weer boven. Deze keer moest er iemand boeten. En dus vertelde ik, mede onder druk van mijn vriendin, de dag erop stevig aangedikt tegen Quinten wat hij had gedaan en hoe vreselijk dat voor mij was geweest. Quinten schrok enorm. Zijn ouders kwamen direct. Huilend smeekten ze me geen aangifte bij de politie te doen. Ik gaf toe, deels uit medelijden, deels uit schuldgevoel. Quinten had me inderdaad in mijn billen geknepen en dat had hij niet moeten doen, maar verder was ik geen moment bang geweest. Hij was een goedzak, een losbol die altijd anderen wilde pleasen. Maar ik durfde niet toe te geven dat de hele beschuldiging onzin was geweest. Wel besefte ik toen hoeveel impact mijn kwaadheid en daardoor mijn beschuldiging had. Zowel zijn ouders als de Woningbouw vereniging dwongen hem weer thuis te wonen. Daardoor was hij ook zijn koeriersbedrijf kwijt. Vrienden lieten hem vallen als een baksteen. Na zijn vertrek werd er enkel nog over hem gesmiespeld.

Spijt

Destijds wilde ik Quinten straffen. Voor de vader van dat vriendinnetje, voor alle overlast, voor zijn gemakzucht. Ik had mijn wraak en daarmee was de kous af. Quinten kwam vastgoed terecht. Misschien was dit een goede les voor hem. Maar nu ik zwanger ben van mijn eerste kind speelt mijn geweten op. Ik heb Quinten enorm benadeeld. Wat is er van hem geworden? Is hij inderdaad wel goed terechtgekomen? Op social media is hij onvindbaar. Zijn ouders bellen is geen optie. Misschien gelooft hij al jaren dat hij me inderdaad probeerde te verkrachten. Wat als hij in de goot is beland door mij? Of als mijn zoon later zoiets overkomt? Ik kan er uren over piekeren. Kon ik de tijd maar terugdraaien, dan zou ik het zo verschrikkelijk graag anders doen.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten