H&M komt in actie tegen ontbossing en bosbranden Amazonegebied

De modeketen maakt een duidelijk statement

H&M boycot Braziliaans leer
Raymond BoydGetty Images

Modeketen H&M zet tijdelijk al hun samenwerkingen met Braziliaanse leerbedrijven stop. Het merk wil, zolang het verkrijgen van het Braziliaanse leer bijdraagt aan de milieuschade van het Amazonegebied, niet meer met de bedrijven samenwerken.

H&M boycot Braziliaans leer

Daarmee treedt H&M in de voetsporen van het bedrijf VF Corporation, het moederbedrijf van merken als Timberland, Vans en North Face, dat H&M vorige week al voor ging. Volgens een woordvoerder zou H&M momenteel voor de labels & Other Stories en Cos voor een klein deel gebruik maken van leer uit Brazilië. Het grootste deel van het leer komt uit Europa. De modeketen heeft laten weten het Braziliaanse leer te boycotten totdat er kan worden aangetoond dat het leer niet bijdraagt aan de milieuschade van het Amazonegebied. Een sterk en duidelijk statement.

Brand in Amazonegebied
In de afgelopen weken is er flink actie gevoerd voor de Amazone. Niet alleen bedrijven, maar ook beroemdheden maken zich sterk en vragen aandacht voor het gebied. Volgens experts zijn er in het Amazonegebied lange tijd niet zoveel branden geweest. De branden zijn grotendeels het gevolg van massale ontbossing.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten