Zo veel spaart en spend Charise Rozenbeek maandelijks

‘Op een date night geven we wel honderd euro uit’

geldzaken-charise-rozenbeek
Jessica van Duren

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze maand: Charise Rozenbeek.

Maandlasten

Wie:
Charise Rozenbeek (29)
Beroep:
Oprichter en modeontwerper VIDA+JUNE
Salaris:
€ 4.050 netto per maand
Woont:
samen in Eindhoven met haar man Philip en dochters Amelle en Solenn
Hypotheek:
€ 1.750
Huishoudpotje:
€ 750 (Philip draagt ook € 750 bij) voor G/W/L, televisie en internet, boodschappen, zorgkosten, verzekeringen, telefoonkosten, autokosten, pensioen Beauty en kleding, ook voor de kinderen € 250
Sparen:
€ 100
Uitgaan en uit eten:
€ 150
Goede doelen:
€ 10

Ondernemersfamilie

“Mijn vader had samen met zijn broer een groothandel in automaterialen. Toen ik zestien was, verkochten ze hun bedrijf aan mijn neef en mij. Mijn neef werd directeur en ik stille vennoot. Na een avontuur in Manilla, waar ik met mijn hbo-diploma international business op zak een jaar als makelaar werkte, begon ik in ons familiebedrijf. Ik deed de marketing en administratie, heel leerzaam.”

Alles kan

“In 2014 verkochten we de zaak, en dat gaf mogelijkheden. Financieel gezien konden mijn man en ik het huis van onze dromen kopen en had ik de vrijheid om werktechnisch te doen wat ik wilde. Tegelijkertijd was ik zwanger van mijn eerste kind. Nadat mijn dochter werd geboren, ben ik met startkapitaal dankzij de verkoop van de zaak VIDA+JUNE gestart: een twinning-merk voor moeder en kind. Zo combineer ik mode met moederschap en deel ik mijn passie voor fashion met mijn twee dochters.”

Sabbatical

“Ik woon met m’n gezin in een vrijstaand huis aan de rand van Eindhoven. Dit jaar zijn we met z’n vieren drie maanden op sabbatical geweest naar de Filipijnen, en VIDA+JUNE begint nu voet aan de grond te krijgen. Mooie, maar ook kostbare ontwikkelingen. Nu wil ik financiële rust creëren voor mijn gezin; even geen grote uitgaven.”

Altijd áán

“Ik dacht altijd dat ik veel vrijheid zou hebben met ondernemen, maar dat is in de praktijk niet zo. Zodra de meiden naar bed gaan, ben ik weer bezig met mijn werk. Omdat mijn product persoonlijk is, willen mensen mij het liefst zelf spreken. Op een ‘vrije dag’ heb ik dus mijn DM-notificaties uitstaan, anders krijg ik te veel prikkels. Gelukkig weten m’n man en ik nog wel date nights in onze planning te squeezen, dan gaan we uit eten en naar de bioscoop. Op zo’n avond geven we zo honderd euro uit, maar het is wel genieten.”

Business coach

“Ik denk dat iedere vrouwelijke ondernemer kan leren van een business coach. Annic ten Duis kijkt mee in mijn bedrijf: ik kan met haar sparren, zij adviseert me over hoe ik mezelf als boegbeeld van VIDA+JUNE het beste kan profileren (door meer mijn eigen kleding te dragen) én ze houdt me een ‘ondernemersspiegel’ voor. Confronterend, maar de investering waard.”

Rabobank tipt

“Zorg voor inzicht in je inkomsten en uitgaven. Houd dit bijvoorbeeld bij in een Excel-bestand of online kasboekje. Je ziet dan precies hoeveel je spaart en hoeveel je uitgeeft. Zo maak je sparen leuker én gemakkelijker.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk