Er komt een Vagina Museum in Londen

Power to the pussy

Fruit, Orange, Citrus, Mandarin orange, Food, Close-up, Grapefruit, Plant, Superfruit, Accessory fruit,
Unsplash

Op 16 november opent er een bijzonder museum in Londen. Deze staat geheel in het teken van: de vagina! Het is een taboe-doorbrekend concept en een ode aan de vrouw. Kortom: we're here for it.

Florence Scheder opent het Vagina Museum in Londen

De oprichter van het Vagina Museum, Florence Scheder, kwam op het idee om dit museum op te richten toen zij in IJsland The Icelandic Phallological Museum bezocht. Ze zag een tentoonstelling die volledig toegewijd is aan het mannelijke geslachtsdeel. Nergens ter wereld is er zo veel aandacht voor het vrouwelijke geslachtsdeel, viel Florence op. Hoog tijd om dat te veranderen. Samen me een team startte ze een campagne om geld in te zamelen op Crowdfunder. Het werd al snel een succes; 1284 mensen steunden het project en er werd £48,945 (€55.202) opgehaald met deze actie.

Waarom er een Vagina Museum moest komen
Het team van Florence deed een onderzoek, waaruit blijkt dat 65 procent van de vrouwen tussen de 16-25 jaar het moeilijk vindt om over hun geslachtsdeel te praten. Ze gebruiken het woord ‘vagina’ liever niet. Het is zelfs zo dat bijna één derde van de vrouwen tussen de 16-35 jaar niet naar de dokter gaat met hun vaginale problemen, omdat ze zich ervoor schamen. Daar moet verandering in komen.

Het doel van het museum is om mensen - vrouwen én mannen - de moed te geven om te praten over de vagina en de gezondheid van het vrouwelijke geslachtsorgaan. Florence wil dat we de vagina als iets positiefs zien. In het museum wordt ook aandacht besteed aan het feminisme, vrouwenrechten en interseksuele gemeenschap.

Wat kun je van het museum verwachten?
In het Vagina Museum zullen verschillende tentoonstellingen plaatsvinden, met wisselende onderwerpen. Denk aan menstruatie, seks, kunst, de gezondheid van de vagina; kortom: letterlijk alles wat met het vrouwelijk geslachtsdeel te maken heeft komt aan bod. De toegang tot het museum is gratis, want de toegang tot deze kennis moet voor iedereen toegankelijk zijn, zo vindt het team. Ook is er geen leeftijd aan het museum verbonden, met de gedachte dat het voor iedereen belangrijk is om te leren over het lichaam van de vrouw.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten