Vanaf nu kun je niet meer zien wat andere mensen op Instagram liken

Je kunt eindelijk weer schaamteloos van alles liken zonder dat iemand het ziet

instagram-verandering-likes-volgers
Georgia de Lotz - Unsplash

Instagram is al enige tijd aan het experimenteren met grote vernieuwingen. Zo is het platform aan het testen likes van posts te verbergen, worden er nieuwe shopping omgevingen geïntroduceerd en werd er een nieuwe functie tegen online pesten gelanceerd. Nu kondigt het sociale media platform wederom een nieuwe verandering aan. Vanaf nu kun je niet langer meer zien wat de mensen die jij volgt liken op het platform.

Instagram likes

Normaal gesproken kon je via de activiteitspagina (onder in je scherm vormgegeven met een hartjes-icoon waar je tevens nieuwe volgers en likes ziet) zien welke foto's en video's de personen die jij volgt liken. Nu maakt Instagram bekend de functie te verwijderen. De reden dat het 'volgen'-tabblad wordt geschrapt van de app is dat Instagram een nieuwe explore pagina heeft ontwikkeld en daardoor de functie van het oude tabblad niet langer relevant is. Ook was het voor vele gebruikers onbekend dat hun online activiteit op de app zichtbaar was voor anderen.

Text, Mobile phone, Electronic device, Technology, Communication Device, Handheld device accessory, Portable communications device, Mobile phone case, Gadget, Line,
Instagram

De verandering is begin deze week in gang gezet en zal in de loop van de komende maanden overal zijn toegepast. Voor de meeste mensen zal de aanpassingen niet veel te weeg brengen. "De meeste mensen gebruiken de functie niet en weten soms niet eens dat hij bestaat", zo vertelt Instagrams productiemanager Vishal Shah aan BuzzFeed. Nu kun je dus weer schaamteloos van alles liken zonder dat iemand het kan zien.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten