Virgil Abloh lanceert limited-edition wooncollectie met Ikea

Dé interieurcollectie voor iedere modeliefhebber

ikea-virgil-abloh-wooncollectie
GUY RUSSELL

Geïnteresseerd in mode én interieur? Dan kan dit wel eens je droomsamenwerking zijn. Off-White-oprichter en Louis Vuitton mannenontwerper Virgil Abloh lanceert een gloednieuwe wooncollectie in samenwerking met Ikea, die ook nog eens heel betaalbaar is.

Virgil Abloh x Ikea

Eerder lanceerde de ontwerper met het Zweedse interieurketen verschillende exclusieve vloerkleden. Nu hebben Virgil en Ikea besloten hun samenwerking uit te breiden naar een volledige interieurcollectie. Deze is speciaal ontworpen voor jongvolwassenen om hen te helpen een statement te maken met het interieur van hun allereerste woning.

Paper bag, Shopping bag, Box, Packaging and labeling, Carton, Bag, Luggage and bags, Paper, Paper product,
GUY RUSSELL

De collectie is genaamd MARKERAD en combineert klassiek en minimalistisch design met artistieke kenmerken van Abloh's werk. Zo zie je op verschillende items de herkenbare aanhalingstekens, die Abloh introduceerde in zijn werk voor Off-White. Dit resulteert in verschillende meubelstukken die geïnspireerd zijn op hedendaagse kunst, street-art en het iconische Ikea design.

Yellow, Photography, Costume, Black hair, Art,
Ikea

MARKERAD Ikea collectie

De collectie bevat verschillende basis items, die elke student nodig heeft wanneer hij of zij voor het eerst op kamers gaat. Zo is er een tafelontwerp, stoelen, een klok en een spiegel, maar dan een stuk toffer dan de gebruikelijke eerste interieurset. "Ik hoop dat de producten humor en ironie in huis brengen en tegelijkertijd blijvende emotionele waarde toevoegen aan het interieur van jongvolwassenen. Dit was het uitgangspunt tijdens het ontwerpen van de MARKERAD collectie, maar ook de grote uitdaging", zo stelt Abloh in een persbericht. De collectie is vanaf 1 november verkrijgbaar in alle Ikea winkels. Bekijk hier alvast de gehele collectie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten