Quote 500 onthult de rijkste BN'ers van 2019

De nummer 1 heeft een geschat vermogen van 2,7 miljard euro

spaarvarken-spaarpot
Nora Carol PhotographyGetty Images

Ieder jaar verschijnt er in de Quote 500 een lijst met de rijkste mensen in Nederland. Het tijdschrift - dat vanaf vandaag in de winkels ligt - onthult welke BN'ers er in dit lijstje horen. Benieuwd welke bekende koppen het meeste geld hebben? We zetten de rijkste BN'ers - en hun plek in de algemene rangschikking van rijkste Nederlanders - op een rij.

 1. John de Mol (nummer 4)
  De Talpa-oprichter staat al jaren aan de financiële top. In 2019 heeft hij een geschat vermogen van 2,7 miljard euro.
 2. Joop van den Ende (nummer 17)
  Dat tv-programma's produceren loont, wordt ook duidelijk door Joop van den Ende. Hij bezit dit jaar zo'n 1,6 miljard euro.
 3. Mabel van Oranje-Nassau (nummer 140)
  Het geschatte inkomen van de weduwe van prins Friso is momenteel 290 miljoen euro. Het bedrag is voornamelijk zo hoog, dankzij haar aandelenbelang in het bedrijf Adyen.
 4. Reinout Oerlemans (nummer 264)
  De voormalige GTST-acteur bemachtigt een plek in de Quote 500 met 170 miljoen euro in zijn bezit. Niet zo gek, als je bedenkt dat hij 55 panden in Amsterdam bezit.
 5. Tijs Verwest (nummer 285)
  Niet alleen televisie-persoonlijkheden harken geld binnen. Ook dj'en levert (als je geluk hebt) behoorlijk wat geld op. Kijk maar naar DJ Tiësto (die eigenlijk Tijs Verwest heet), die 160 miljoen euro in z'n zak mag steken.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Wil je weten