Burger King komt met vega Whopper van de Vegetarische Slager

Hij is binnenkort in Nederland verkrijgbaar

vegetarische whopper
Glamour

Het is een duidelijk merkmare ontwikkeling: grote fast food ketens bieden steeds meer opties voor vegetariërs en flexitariërs. McDonald's kwam al met vegetarische McNuggets en een vega McChicken, maar nu krijgt een andere burger een vega variant. Burger King brengt in Europa een vegetarische Whopper uit in samenwerking met De Vegetarische Slager.

Vegetarische Whopper in Nederland

De Rebel Whopper met 'vleesch' van het Nederlandse bedrijf de Vegetarische Slager is vanaf nu te koop in Spanje, Duitsland, Italië, Portugal en Polen, maar helaas nog niet in Nederland. Burger King laat weten dat dat er wel snel aan zit te komen.

In Amerika heeft Burger King al langer een vega Whopper, in samenwerking met de Impossible Burger. Die is mega lekker, maar kan nog niet naar Europa komen omdat het bepaalde genetisch gemodificeerde bestanddelen bevat die in Europa niet goedgekeurd zijn. De Vegetarische Slager biedt een mooi alternatief.

Is-ie lekker?

Hoe zo'n vegetarische Rebel Whopper smaakt, weten we zelf nog niet. Op dit soort momenten kijken we hoopvol naar onze grote vriend Eke Bosman, a.k.a. Snackspert. De autoriteit op snack-gebied. Hij reviewde 'm al op zijn Instagram. Hij gaf de burger drie van de vijf sterren, vooral omdat je het 'vlees' nauwelijks proeft vanwege de grote hoeveelheid saus. "De Rebel Whopper is pri-ma. Gewoon dat. Het doet je denken aan een normale en dat is goed nieuws."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
View this post on Instagram

Groot nieuws in snackland vandaag: de Burger King heeft een vegetarische Whopper! Nee joh niet waar! Wel waar. In samenwerking met De Vegetarische Slager dus het is ook nog Nederlands' trots, maar weet je wat het gekke is? Hij is nog niet verkrijgbaar in Nederland maar wel in bijvoorbeeld Duitsland. Ja jeetje, stel je voor dat Ajax voortaan zijn wedstrijden speelt in Frankfurt en dat André Hazes voortaan zijn fandagen gaat houden in Wenen, manmanman. Maar hey, gelukkig hebben de vrienden van @EditieNL net over de grens bij Nijmegen een echte 'Rebel Whopper' gehaald. En ik mocht 'm proeven! Alsof Willem-Alexander je vraagt of je met hem een frikandel wil eten terwijl Maxima keihard schreeuwt CHECK DIE GEK GOOR ETEN HAHA. Goed, genoeg onzin: de Rebel Whopper, dus een vegetarische Whopper, is pri-ma. Gewoon dat. Het doet je denken aan een normale en dat is goed nieuws. Maar toch heb ik een groot kritiekpunt, want het nepvlees proef je eigenlijk niet echt door de grote hoeveelheid saus en de toppings. Ja, zo kan ik het ook. Als je eenmaal het 'vlees' los eet, merk je wel veel verschil met de normale Whopper. Maar: de Burger King gaat samen met De Vegetarische Slager de goede kant op en dit is zeker een prima begin, al is het nu een kwestie van doorpakken en beter worden. En doorrrrrrrrr. ⭐️⭐️⭐️ ——————————————— 📍: Burger King, hopelijk snel in Nederland 📱: @burgerkingnl 💰: nog niet bekend

A post shared by Eke Bosman (@snackspert) on

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten