86% van Amerikaanse jongeren wil influencer worden

12% van de ondervraagden ziet zichzelf al als influencer

Influencer worden
Melodie JengGetty Images

Het is bizar hoe snel tijden veranderen. Toen ons vroeger gevraagd werd wat we wilden worden zeiden we astronaut of actrice of dierenarts. We hadden ons niet voor kunnen stellen dat het populairste beroep van 2019 er eentje zou zijn die toen nog niet eens bestond. Steeds meer jongeren dromen van een carrière als influencer.

Zou jij influencer willen worden?

86% van mensen tussen 13 en 38 jaar zou het wel zien zitten om influencer te worden, zo blijkt uit onderzoek van marktresearchbedrijf Morning Consult. Van de 2000 ondervraagden ziet 12% zichzelf al als social media influencer.

Motivatie om influencer te worden

Wat is de motivatie om influencer te willen worden? Wanneer de respondenten gevraagd werden wat voor hen een reden is om het beroep te willen, valt het op dat beroemdheid niet de grootste drijfveer is. Mensen willen vooral influencer worden voor het geld en de flexibele werktijden.

Opvallend is dat Millennials en Gen Z'ers verschillende motivaties noemen. Zo vindt 58% van Gen Z-respondenten het belangrijk om als influencer een verschil te maken in de wereld. Slechts 48% van Millennials noemde dat als ambitie.

Geld verdienen als influencer

Het is niet gek dat mensen influencer willen worden voor het geld, want áls je het juiste publiek weet te bereiken valt er aardig wat mee te verdienen. "Als je enkele honderdduizenden volgers hebt kun je wel €10.000 euro per gesponsorde post verdienen," vertelt Joe Gagliese, co-founder van influencer agency Viral Nation, aan Vox. "Vanaf een miljoen volgers kom je in een stadium terecht waar je voor een grote campagne wel €100.000 euro kan vangen."

Wij hopen vooral dat áls mensen influencer worden, ze het om de juiste reden doen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten