KFC verkoopt vanaf vandaag een vegetarische 'kip'-burger

De kiploze kipburger is in één vestiging te koop

KFC vega burger
Glamour

Als vegetariër is Kentucky Fried Chicken misschien niet de eerste plek waar je langs wil gaan. Daar komt misschien verandering in. Als je de fastfood keten mist uit je pre-vega tijdperk, óf als je een flexitariër bent die wat minder vlees wil eten: vanaf vandaag verkoopt KFC een vegetarische kiploze kipburger.

Bekijk ook: KFC verkoopt in Amerika óók vegetarische fried chicken

De vegetarische kipburger van KFC

Hold up. Voordat je naar buiten rent: de Chickenless Chicken Burger is deze week (t/m zondag 1 december) alleen verkrijgbaar bij KFC Amsterdam Akerpoort. Als hij daar in de smaak valt en goed wordt verkocht, wordt de burger in 2020 in alle 70 vestigingen van KFC geïntroduceerd. Wat moeten we ons voorstellen bij de burger? Hij is volgens hetzelfde recept gepaneerd als KFC's andere kip, met de 11 geheime herbs and spices. De burger is te koop in een menu dat 7,45 euro kost.

Geen soja maar Quorn

De burger is gemaakt van een ingrediënt dat Quorn Mycoproteïne heet. KFC legt uit dat dit een ‘zeer duurzame en voedzame bron van eiwitten' is, en in Europa wordt geproduceerd. McDonald's verkoopt sinds enkele maanden een vegetarische McChicken van Valess op zuivelbasis, Burger King is hard op weg om in heel Europa een vegetarische Whopper te introduceren op basis van soja.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten