De hashtag #eenzamejongeren moet eenzaamheid bestrijden

Jongeren zijn tegenwoordig steeds eenzamer

Pareja de mujeres
Lucy ValdesGetty Images

Millennials zijn meer 'connected' dan alle andere generaties die ons voorgingen. We hebben altijd toegang tot al onze vrienden over de hele wereld, kunnen bijhouden wat iedereen om ons heen doet. The world is at our fingertips. En toch zijn we de eenzaamste generatie van het moment, blijkt uit onderzoek van YouGov.

Millennials zijn de eenzaamste generatie

Uit het onderzoek blijkt dat 22 procent van de millennials geen goede vrienden heeft, 3o procent heeft geen beste vriend of vriendin en hetzelfde percentage geeft aan zich vaak of altijd eenzaam te voelen. Deze percentages liggen hoger dan de mensen uit Generatie X (1965-1979) en de Baby Boomer-generatie (1946-1964), waarvan de meesten mensen dénken dat ze zich het eenzaamst voelen.

Invloed social media op eenzaamheid jongeren

De reden dat zoveel jongeren zich alleen voelen? Social media zoals Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter spelen een grote rol. Op de platformen worden alle mooie, gezellige, leuke en liefdevolle kiekjes geplaatst, waarop het lijkt alsof iedereen verliefd, rijk en gelukkig is. Dit beeld staat natuurlijk los van de werkelijkheid, want met die ‘gezellige’ vriendin heeft zij ook wel eens ruzie, dat vriendje is misschien wel een keer vreemdgegaan en het helemaal niet ‘normaal’ dat hij wéér bij een festival is. Maar dat realiseren millennials zich niet allemaal. Sommige van hen denken alleen maar “waarom heb ik niet zoveel vrienden, feestjes en geliefden?”

Natuurlijk zijn er naast sociale media ook altijd nog andere redenen waarom connecties maken niet lukt. Sommigen jongeren hebben in het verleden te maken gehad met pesten, waardoor zij het nu lastig vinden om zich aan iemand te binden, of zijn wegens fysieke redenen minder op sociale plekken te vinden.

Deze hashtags doorbreken taboe eenzaamheid

De 25-jarige Nadï uit Nijmegen heeft last van gezondheidsproblemen. Dankzij haar beperking kan ze niet werken, studeren, uitgaan of sporten. Ze heeft elke dag 30 minuten fysio en that’s it. Om minder eenzaam te zijn besloot Nadï de hulp van Twitter in te schakelen. Ze riep de hashtags #eenzamejongerenen #maatjegezocht in het leven en krijgt inmiddels veel reacties op haar post. Deze hashtags hebben andere eenzame millennials wakkergeschud en inmiddels zijn er honderden oproepen van jongeren die opzoek zijn naar een maatje.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten