Adut Akech Bior (19) wint award voor Model Of The Year

"Het is zeldzaam dat iemand als ik deze award wint"

Adut Akech Model of the year
Darren GerrishGetty Images

Tijdens de British Fashion Awards 2019 ging er veel aandacht uit naar Rihanna die een Fashion Award won met haar modelabel Fenty, maar een andere hele belangrijke prijs ging naar Adut Akech Bior: zij ging ervandoor met de award voor Model Of The Year. Ze kreeg een staande ovatie voor haar speech over diversiteit in de mode-industrie.

Adut Akech is Model of The Year 2019

Toen de 19-jarige Adut haar prijs in ontvangst mocht nemen ze nam het moment om een indrukwekkende speech te geven over wat het betekent dat zij als Soedanees-Australisch model deze prijs in ontvangst mag nemen.

“Het is belangrijk dat we ervan bewust zijn dat het zeldzaam is dat iemand als ik deze award wint," vertelde ze volgens Independent in haar speech, nadat ze bedankte voor de eer. “Ik wil iedereen meegeven om nooit bang te zijn om groots te dromen, zoals ik ooit deed. Wat je ook doet, of dat modellenwerk of acteren of geneeskunde, je moet nooit aan jezelf twijfelen.”

Adut Akech bij de British Fashion Award’s 2019

Tijdens het even droeg Adut een prachtige groene Valentino jurk. Een custom creation gemaakt door Pierpaolo Piccioli van Valentino. In combinatie met de jurk droeg Adut sprankelende accessoires, bestaande uit een Valentino-tas en puntige pumps.

View this post on Instagram

Old camera roll findings 🐆✨

A post shared by Adut Akech Bior (@adutakech) on

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten