Ga je dit weekend gourmetten? Zo kom je het snelst van de stank af

Easy peasy, lemon squeezy

Gourmetten
Glamour

You love it or you hate it, maar doorgaans laat Nederland geen kans onbenut om te gourmetten. Volgens een artikel op Nu.nl gourmet bijna de helft van de Nederlanders op één van de feestdagen. Met de hele familie aan tafel zelf je kleine hapjes afbakken is ook retegezellig. Toch kijkt niet iedereen ernaar uit: gourmetten geeft een enorme stank die dagenlang blijft hangen. Maar dat is geen excuus meer, want met deze simpele tips zul je een stuk minder last hebben van onfrisse geurtjes in je huis of ze in elk geval snel de deur uitwerken.

Zo kom je van de vieze geurtjes af na het gourmetten

Er zijn enkele dingen die je kunt doen voordat je het eerste miniburgertje op de grill gooit. Voordat het feest begint is het verstandig om de gordijnen weg te halen. Dit klinkt misschien als een enorme klus, maar geloof ons: het is het volledig waard. Net zoals de geur in je kleding blijft hangen, trekt de gourmetgeur ook in je gordijnen. Zet zodra je begint ook meteen een raam open, een beetje frisse lucht scheelt namelijk enorm en door de warmte van de plaat krijg je het minder snel koud. Etentje voorbij? Gooi dan lekker veel ramen tegen elkaar open.

Als het feest voorbij is, is schoonmaakazijn echt een lifesaver als het gaat om vieze geurtjes. Zet daarom een aantal bakjes gevuld met azijn verspreid rondom 'plaats delict' en laat deze een nachtje staan voor een optimaal resultaat. Je kunt ook een beetje azijn verdunnen met water en met een plantenspuit door de kamer te spuiten. Roy Donders gaf ooit de tip om na het gourmetten een pannetje met water en een scheutje wasverzachter op het vuur te zetten. Je huis ruikt hier inderdaad lekker fris door, maar de tip is toch af te raden omdat het niet bewezen is dat het veilig is voor je luchtwegen. Wil je écht geen stank in huis? Dan kun je het beste lekker bij iemand anders gaan gourmetten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten