Dit beroep hebben oliebollenbakkers ná de feestdagen

In de categorie 'ik wist niet dat ik dit wilde weten'

flat lay Dutch oliebollen, oil dumpling or fritter, with wooden spoon for New Year's Eve, against white background
Corinne PoleijGetty Images

Denk je aan december, dan denk je aan eten. De maand begint met chocoladeletters, pepernoten en speculaas, en eindigt met banketletters, stollen, royale kerstdiners en natuurlijk: oliebollen.

Niet zo gek dus, dat oliebollenbakkers eind december winst maken. Maar wat doen al die oliebollenbakkers eigen ná december?

Beroep oliebollenbakkers na december

Nu.nl sprak verschillende oliebollenbakkers om achter het antwoord te komen. Wat de verkopers de rest van het jaar doen voor de kost? Op de kermis staan! "Botsautootjes in de zomer en lente, en in de winter oliebollen," aldus oliebollenbakker Stef Rouleaux uit Utrecht.

Een andere oliebollenbakker beaamt dit: "We kunnen niet alleen van de kermis leven, dus doen we er oliebollen bij. Vooral de laatste dagen zijn we dag en nacht bezig met bakken." Volgens de Zeeuwse Jan van Huet is oliebollen verkopen een veelvoorkomende bijverdienste voor mensen van de kermis: "Ik denk dat 80 procent van de kermismensen in december oliebollen erbij doet."

Duidelijk. Is dat mysterie ook weer opgelost. Dank, Nu.nl!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten