Amsterdam Fashion Week lanceert talentprogramma en zo kan jij deelnemen

Gedurende zes maanden ontvang je begeleiding van grote Nederlandse ontwerpers en werk je toe naar een collectie

talent-programma-duran-lantink-amsterdam-fashion-week-batavia-stad-fashion-outlet
Janelle Monáe

Geïnteresseerd in mode en wil je een uitdaging aangaan? Amsterdam Fashion Week lanceert in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Duran Lantink en Batavia Stad Fashion Outlet een bijzonder talentprogramma, waar opkomende ontwerpers worden ondersteund en een platform wordt geschonken. Dit is wat je moet weten over over het talentprogramma van de Amsterdamse modeweek.

Talentprogramma Duran Lantink x Batavia Stad

Het doel van het programma, dat de titel Visions Of draagt, is een platform te creëren waarbij nieuw modetalent wordt omarmd en ondersteund in een zogenaamde fashion journey van zes maanden lang. Tijdens deze periode wordt er toegewerkt naar een collectie onder begeleiding van Nederlandse ontwerper Duran Lantink, die tijdens Amsterdam Fashion Week in september wordt getoond. "Met diversiteit en inclusiviteit als grootste kernwaarden is iedereen welkom om zich in te schrijven, ongeacht leeftijd, ervaring, herkomst of opleiding," zo stelt AFW in een persbericht.

Aanmelden

Er kunnen tien ontwerpers deelnemen aan het project dat vanaf 5 maart van start gaat. Geïnteresseerd en wil je je eigen verhaal vertalen op een visuele manier met ondersteuning van verschillende professionals uit de mode-industrie? Lees hier wat je moet doen:

1) Je bent in staat om je verhaal digitaal of met een afbeelding te visualiseren, inclusief een uitleg te geven over de inhoud

2) Je bent in staat om je uitdrukking/item verder te ontwikkelen zodat het tijdens de AFW maart-editie gepresenteerd kan worden aan de pers

3) Je kunt na de perspresentatie drie tot vijf looks en/of expressies maken met een duurzaam element door middel van input van Batavia Stad Fashion Outlet voor de show in september 2020

4) Je kunt in september naar Amsterdam reizen voor de show tijdens AFW september-editie

5) Meld je voor 14 februari 2020 aan met jouw verhaal en beeld/item via info@amsterdamfashionweek.nl

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Duran Lantink

Amsterdam Fashion Week slaat voor dit project de handen ineen met Duran Lantink, een mode-ontwerper die opereert op het snijvlak tussen kunst en mode. Hij staat bekend om zijn vernieuwende visie en duurzame focus die hij in al zijn ontwerpen betrekt. Hij werd in één klap razend populair door de bijzondere 'vaginabroek' die hij creëerde voor zangeres Janelle Monáe, die de show stal in haar videoclip PYNK.

AFW Studio

Van 5 tot en met 7 maart vindt AFW Studio plaats van de Amsterdamse modeweek, een nieuw concept dat vorig jaar door de organisatie in het leven werd geroepen. Deze week werden de eerste namen van de aankomende AFW Studio bekend gemaakt. Labels als Lieselot Elzinga, Zoe Karssen, Ninamounah, Stieglitz en Levi’s zullen hun collecties tijdens de studio-editie presenteren. Ook Nederlands talent Daniëlle Cathari, die bekend staat om haar samenwerkingen met Adidas en shows van haar gelijknamige modehuis tijdens New York Fashion Week, presenteert haar collectie tijdens deze editie. Op zaterdag 7 maart vinden er naast shows ook inspirerende talks plaats, waar het gesprek wordt aangegaan met personen uit de modewereld.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten