Nederlandse Twitteraar verwijt Trump van #toomuchmakeup en gaat viral

En de reactie van Trump is precies zoals je 'm verwacht

Viral tweet Trump
Alex WongGetty Images

Dat Donald Trump niet vies is van een tan, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Foto's van de president doen veelal eerder vermoeden dat-ie net van een zonovergoten kuuroord komt, dan dat-ie de griep te pakken heeft. Maar volgens de Nederlandse Twitteraar Maarten van der Linden is die tan helemaal geen tan, maar een toch wel flinke poederlaag. En van die bewering is Trump – verrassing... – niet zozeer gediend.

Tweet over Trump gaat viral

De Nederlander – die zijn tweet inclusief de foto, die je ook boven dit artikel ziet, helaas inmiddels alweer heeft verwijderd – schreef op het platform: "OMG America, your president #toomuchmakeup #orangeface". De tweet werd vervolgens duizenden keren geliked en geretweet, waardoor-ie – jawel – ook bij Trump himself terechtkwam.

Reactie Trump

En Trump zou Trump niet zijn, als-ie zich daar dan vervolgens niet eens fel over zou uitspreken. De president weet dan ook zeker dat de foto gephotoshopt is. "Nog meer fake news. Dit is gephotoshopt, overduidelijk", schrijft de president in een reactie. Al benadrukt-ie ook nog even dat het absoluut geen slechte foto van 'm is. "De wind was sterk, maar mijn haar ziet er goed uit?"

Trump all over Twitter

Ondanks dat de tweet van de Nederlander inmiddels is verwijderd, delen andere Twitteraars volop dezelfde foto van de Amerikaanse president, die afgelopen vrijdag werd gemaakt bij het Witte Huis, toen Trump terugkeerde van een bezoek aan North Carolina. Zo schrijft onder meer deze Twitteraar, met een uiterst sarcastische ondertoon: "Trump haat deze foto, dus retweet 'm alsjeblief niet". Je begrijpt: de foto is al meer dan duizend keer gedeeld.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten