Yuki Kempees van Kris Kross Amsterdam brengt eerste eigen album uit

"Nooit eerder maakte ik zoiets eigen vanuit mijn hart als dit"

Face, Hair, Forehead, Skin, Nose, Eyebrow, Head, Facial hair, Chin, Cool,
Justine Leenarts

Glamour's eigen columnist Yuki Kempees, bekend als een van de drie mannen van Kris Kross Amsterdam, lanceerde gisteren het eerste deel van zijn allereerste eigen album Indy, waar hij het afgelopen jaar enorm veel mee bezig is geweest.

Yuki Kempees album

Yuki maakte op donderdag 13 februari 2020, één week voor de lancering, op Instagram bekend dat hij het eerste deel van zijn eigen album ging droppen. Het album bestaat uit twee delen, waarvan de eerste (met 5 nummers) sinds vandaag te beluisteren is op Spotify. Voor het tweede deel moeten we nog even een klein maandje geduld hebben, deze komt op vrijdag 20 maart 2020 uit.

Yuki Kempees - Indy

Het eerste deel van Indy bestaat uit de nummers Tegen-Strijd, Langs Elkaar, Interlude, Wat Er Is Gebeurd en Koude Oorlog. Alle songs gaan over een vorm van emotie en liefde. Yuki heeft emotionele luistersessies gedaan met Lizzy van der Ligt (zijn grote liefde), Anna Nooshin, Monica Geuze, Nina Warink en Dee van de Zeeuw om de diepgang van zijn nummers te kunnen belichten.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Yuki heeft al zijn nummers zelf geschreven, geproduceerd én ingezongen. "Nooit eerder maakte ik zoiets eigen vanuit mijn hart als dit," zegt hij op Instagram. Ik hoor je nu denken: stopt Yuki dan bij Kris Kross Amsterdam en gaat hij in z'n eentje verder? Het antwoord is: nee, hij blijft nog steeds onderdeel van het dj-trio. Zijn solo-project staat los van zijn rol in de groep.

Kris Kross Amsterdam

Sinds 2014 is Yuki aangesloten bij de bekende groep Kris Kross Amsterdam, waar hij samen met de twee broers Jordy Huisman en Sander Huisman een dj-trio vormt. Je kent Kriss Kross Amsterdam onder andere van het nummer 'Hij is van mij', dat ze in samenwerking met Maan, Tabitha en Bizzey gemaakt hebben. Het populaire lied kwam als nummer 1-hit binnen in de Single Top 100 én in de Top 100-jaarlijst.

Zien: Glamours Estafette vlog van Yuki Kempees

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur