Terrassenweer! Deze maand nog kans op temperaturen van 20 graden

Trek je zomerjas maar weer uit de kast

Street Style zomer
Christian VierigGetty Images

Ben jij ook helemaal klaar met het vermoeiende weer van de afgelopen maanden? Koud is het nauwelijks geweest, waardoor het lijkt alsof we in een soort Groundhog Day van herfstweer leven. Maar na regen, regen en nog meer regen komt zonneschijn: de nieuwe 30-daagse weersvoorspelling van Weerplaza laat weten dat er verderop in maart kans is op temperaturen van rond de 20 graden.

De lente is in zicht

"De afgelopen weken, voor het gevoel zelfs maanden, stonden in het teken van nat en soms winderig weer”, vertellen de meteorologen van Weerplaza aan Algemeen Dagblad. "Deze periode is natuurlijk ontzettend goed geweest voor het grotendeels oplossen van het droogteprobleem, maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat mensen al die regen en wind inmiddels beu zijn," stelt weerman Wilfred Janssen.

Helaas hebben we deze week nog niet zoveel geluk wat neerslag betreft. Er wordt namelijk voorspeld dat er deze week nog veel regen zal gaan vallen. Er is wel een lichtpunt: we hoeven de komende week geen kou te verwachten.

14-daagse weersvoorspelling Weerplaza

In de 14-daagse weersvoorspelling zien we al eerste signalen die erop lijken dat het weer de komende tijd weer wat rustiger wordt en er minder neerslag zal gaan vallen. "In de 14-daagse zien we een dergelijk signaal al terug in het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht, typisch voor lenteachtige dagen in het vroege voorjaar: 's nachts temperaturen dicht bij nul, overdag tussen 15 en 20 graden," aldus Weerplaza. Hopelijk betekent dit dat we zo snel mogelijk de winterjas terug in de kast kunnen stoppen en niet meer iedere dag een paraplu of regenjas mee hoeven te zeulen. Klaar voor het terras!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten