Positive News: Klappen voor zorgmedewerkers en meer

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

Positive News
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 18 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja óók rondom het coronavirus! Iedere ochtend brengen we jullie positive news: drie fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Applaus voor zorgmedewerkers

De helden in de zorg werken dag in, dag uit om te zorgen dat we deze crisis zo goed mogelijk kunnen doorstaan. Wat kunnen we in vredesnaam doen om onze immense dankbaarheid te tonen? Daarvoor werd de actie #applausvoordezorg opgezet. Er werd opgeroepen om op dinsdagavond om klokslag 20:00 uur drie minuten lang te klappen voor al het zorgpersoneel. Daar werd massaal gehoor aan gegeven, wat leidde tot hartverwarmende taferelen en een oorverdovend applaus dat door heel het land klonk. Op social media werden mooie beelden gedeeld, zoals dit filmpje dat Tim Hofman vanaf zijn balkon in Amsterdam uploadde.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

China sluit laatste coronaziekenhuis

Door de uitbraak van het coronavirus in de miljoenenstad Wuhan, heeft China een aantal tijdelijke coronaziekenhuizen op moeten zetten om daar alle coronapatiënten op te kunnen vangen. De autoriteiten hebben het virus op dit moment onder controle, door harde maatregelen. Er zijn weinig nieuwe meldingen van mensen die het coronavirus hebben, waardoor nu alle tijdelijke coronaziekenhuizen hebben kunnen sluiten.

Moncler ondersteunt de bouw van een ziekenhuis

In Italië gaat het er op het moment heftig aan toe. De ziekenhuizen liggen vol en niet iedereen kan de zorg krijgen die ze nodig hebben. Meerdere wereldwijde merken kondigen grote donaties en initiatieven aan om het coronavirus te bestrijden. Moncler doneert 10 miljoen euro om te helpen met de bouw voor een ziekenhuis in Milaan, waar ze 400 intensive care units kunnen bouwen om meer zieke mensen op te vangen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder