Het Songfestival in Rotterdam gaat niet door vanwege coronavirus

Dit is wat dat betekent voor de organisatie

Songfestival 2020 afgelast
Sander KoningGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 18 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Het was te verwachten, maar de organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft besloten dat de editie in Rotterdam – die op 12, 14 en 16 mei zou plaatsvinden in Ahoy – niet door kan gaan. In een statement op Twitter laat de European Broadcasting Union dat weten.

Voor het eerst in 64 jaar afgelast

"Het is met grote spijt dat we moeten aankondigen dat het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam is afgelast," is te lezen in het statement. Het team laat weten dat ze de afgelopen weken vele alternatieve opties hebben overwogen om het iconische festival toch door te laten gaan. "De onzekerheid door de verspreiding van COVID-19 door Europa, evenals de maatregelen die door de regeringen van verschillende landen en de Nederlandse overheid zijn genomen, begrijpt de European Broadcasting Union (EBU) dat het onmogelijk is om het live evenement door te laten gaan."

"We zijn er ontzettend trots op dat het Songfestival al 64 jaar onafgebroken mensen uit verschillende landen bij elkaar heeft gebracht," zo gaat het statement verder. "Wij en miljoenen fans over de hele wereld zijn bedroefd dat het in mei niet door kan gaan."

Wat nu?

Rotterdam hoopt erop dat het festival in 2021 wel gewoon in Rotterdam plaats kan vinden. De voorbereidingen waren namelijk al ontzettend ver: "De EBU heeft zowel de organiserende omroeporganisaties als gaststad Rotterdam geconsulteerd om het Songfestival te verplaatsen naar een nader te bepalen moment volgend jaar. Rotterdam staat klaar om het evenement dan alsnog te verwelkomen", aldus de organisatie. De komende weken worden er beslissingen genomen over de kaarthouders, de deelnemers en andere details. Er was 15,5 miljoen euro uitgetrokken om dit festijn te organiseren, wat de financiële gevolgen zijn is nog niet duidelijk.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder