Positive News: Heel Europa zingt You'll Never Walk Alone

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

Positive News
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 20 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja óók rondom het coronavirus! Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Er worden massaal mondkapjes gedoneerd

De zorgverleners doen er op dit moment álles aan om patiënten met het coronavirus zo goed mogelijk te helpen en beter te maken. We schreven gisteren al een stukje over de Amerikaanse doktersserie The Resident die materialen doneerde aan het Grady Memorial Hospital in Atlanta. Het is mooi om te zien dat we elkaar in deze tijd zo veel mogelijk willen helpen. Maar niet alleen in het buitenland, ook hier in Nederland is een tekort aan mondkapjes. Mondkapjesnodig.nl is een actie gestart waar iedereen die mondkapjes nodig heeft - of mondkapjes over heeft - zich kan aanmelden om er op deze manier voor te zorgen dat de mondkapjes terecht komen waar hard nodig is.

You'll Never Walk Alone op 180 radiostations

Radiostations over heel Europa speelden vanochtend om 08:45 het prachtige nummer You'll Never Walk Alone van Gerry and the Pacemakers af, om iedereen die getroffen is door het coronavirus een hart onder de riem te steken, en ons eraan te herinneren dat we dit allemaal samen moeten bestrijden. Het initiatief komt van onze eigen Nederlandse 3FM-dj Sander Hoogendoorn. Heb jij ook uit volle borst meegezongen?

VieCuri-ziekenhuizen krijgen massaal steun van Nederlanders

Er werd gisteren een oproep gedaan op de FaceBook pagina van VieCuri. Het ziekenhuis in Venlo en Venray is op zoek naar extra ondersteuning tijdens deze periode. Of je nu in de zorg werkt of niet, ze kunnen iedereen gebruiken. Vandaag blijkt dat er zich - na 24 uur – al meer dan 1750 mensen als vrijwilliger hebben aangemeld. De hulp komt op dit moment zeer gelegen en het is enorm mooi om te zien dat zoveel mensen willen helpen.

Gratis films kijken online

Cinetree is een klein bedrijf dat maandelijks 15 films selecteert die je raken, inspireren of zelfs activeren. Omdat we met z'n alleen veel thuiszitten wil Cinetree graag iets doen om bij te dragen, en daarom kan iedereen tot en met 6 april 2020 gratis een mooie selectie kwaliteitsfilms streamen op hun website cinetree.nl/samenthuis. Ideaal: je zit nergens aan vast en het abonnement stopt automatisch.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder