Positive News: Bijstandsloketten voor zzp'ers gaan vandaag open

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 23 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Honderden mensen melden zich bij Rode Kruis met materialen

We hebben natuurlijk allemaal gehoord dat er in ziekenhuizen en andere zorginstellingen een groot te kort is aan onder andere mondkapjes, handschoenen en schorten. Goed nieuws: honderden mensen hebben zich gemeld bij het Rode Kruis met beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen die ze willen afstaan aan zorgmedewerkers. Het Rode Kruis helpt de overheid met het inzamelen van al deze middelen die tijdens de coronacrisis hard nodig zijn. Heb jij thuis nog materialen liggen die ze in de zorg nu – meer dan ooit – nodig hebben? Check dan even de site van het Rode Kruis.

Bijstandsloketten voor zzp'ers gaan vandaag open

Vanaf vandaag gaan er in Nederland bijstandsloketten open waar zzp'ers, die door de coronacrisis in de financiële problemen komen - een bijstand aan kunnen vragen. Op dit moment is dat alleen nog in Amsterdam en Rotterdam, maar ook in Utrecht, Den Haag en de Drechtsteden wordt er hard gewerkt om de loketten te openen. Geen paniek; kleinere gemeenten zullen waarschijnlijk later in de week volgen, verwacht Peter Heijkoop van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Benieuwd wat de maatregelen zijn van de overheid om zzp'ers te helpen? Hier lees je alles over de mogelijkheden voor een zzp'er in de coronacrisis.

Italiaanse oma (95) genezen van het coronavirus

Alma Clara Corsini is de op één na oudste persoon ter wereld die herstelde nadat ze het coronavirus opliep. De 95-jarige Italiaanse werd op 5 maart naar het ziekenhuis gebracht omdat ze symptomen van het coronavirus vertoonde, en werd positief getest. Alma vocht in het ziekenhuis voor haar leven, maar er werd ontzettend goed voor haar gezorgd. Afgelopen vrijdag was het dan zover: ze mocht weer naar huis.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder