Positive News: Wereldwijd meer dan 100.000 mensen hersteld van coronavirus

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 6 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Er zijn wereldwijd al meer dan 100.000 mensen hersteld van het coronavirus

Volgens een onderzoek van de Johns Hopkins University in Baltimore en de Worldometer blijkt dat er wereldwijd al meer dan 100.000 mensen zijn hersteld van het coronavirus. Ze geven ook aan dat dit aantal goed kan stijgen naarmate er meer en meer potentiële behandelingen over de hele wereld worden getest. Naast dit nieuws, wordt vermeld dat patiënten van 90 jaar of ouder ook in staat zijn om te herstellen van het virus.

Spiderman-stemacteur maakt bemoedigende spraakberichten voor kinderen

Jonge kinderen begrijpen vaak niet helemaal wat er momenteel aan de hand is in de wereld en waarom ze niet naar school mogen. Om ze een klein steuntje in de rug te geven heeft Jake Johnson - de stemacteur van de recente animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse die je misschien ook als Nick van New Girl kent - aangeboden om gepersonaliseerde spraakberichten op te nemen voor kinderen die het nu moeilijk hebben met de nieuwe maatregelen.

Hij postte een foto op Instagram met als onderschrift: "Sinds de quarantaine hebben veel ouders mij een DM gestuurd dat ze samen met hun kinderen de nieuwste Spiderman film hebben gekeken. Heel veel. Dus, dit is mijn idee. Als je kind thuis is van school en een bemoedigend bericht van Peter B. Parker nodig heeft, stuur me dan een e-mail met zijn/ haar naam en dan probeer ik een korte spraakopname te sturen. Als het me niet lukt, bied ik mijn excuses aan. #stayhome e-mail: peterbparkersayshi@gmail.com"

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ambtenaren van de Wereldgezondheidsorganisatie zeggen dat er nu 20 coronavirusvaccins in ontwikkeling zijn

Hoewel er nog een aantal logistieke en financiële hindernissen overwonnen moet worden om een COVID-19-vaccin vrij te kunnen geven, zijn er momenteel 20 vaccins in ontwikkeling. Ambtenaren van de Wereldgezondheidsorganisatie werken samen met wetenschappers over de hele wereld om verschillende coronavaccins te testen en te ontwikkelen. Het gezamenlijke onderzoek is bijzonder opmerkelijk omdat de vaccins - in slechts 60 dagen nadat een aantal internationale wetenschappers de genetische sequentie van het virus heeft gedecodeerd en met wereld heeft gedeeld - in ontwikkeling zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder