Positive News: 4 miljoen aan noodsteun voor voedselbanken

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 25 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Eerste officiële coronapatiënt van Nederland maakt het goed en is weer aan het werk

Op 27 februari werd de eerste officiële coronabesmetting van ons land bevestigd. Een 56-jarige man uit het Brabantse Loon op Zand had het virus te pakken. Ook zijn vrouw en dochter kregen het virus. Gelukkig maakt de vermoedelijke Nederlandse patient zero het goed en is hij inmiddels weer aan het werk, ook zijn gezin is inmiddels klachtenvrij. Dit bevestigde de Tilburgse burgemeester Theo Weterings gisteravond bij Jinek. De burgemeester zegt dat er nog veel contact is met het gezin: "De man stelt het op prijs als mensen vragen hoe het met hem gaat."

4 miljoen aan noodsteun voor voedselbanken

Door de uitbraak van het virus komen voedselbanken in de problemen, omdat er door ons massale hamstergedrag minder supermarktvoorraad overblijft om te doneren aan de voedselbank. Daarnaast is er een gebrek aan personeel en er zijn in deze tijd van crisis ook meer mensen die de hulp van de voedselbank juist nu extra nodig hebben. Het kabinet geeft daarom eenmalig 4 miljoen euro aan Voedselbanken Nederland. Mocht je denken; ik zou ook wel een steentje bij willen dragen, dan kun je altijd de voedselbank steunen met een vrijwillige donatie.

Dierenklinieken kunnen mogelijk 50 beademingsapparaten leveren aan ic's

Het wordt steeds drukker in de ziekenhuizen en ze kunnen alle hulp gebruiken wat betreft materialen en apparatuur. De minister van Landbouw Carola Schouten heeft dierenklinieken gevraagd of zij beademingsapparatuur zouden kunnen uitlenen aan ziekenhuizen als er een tekort zou ontstaan. Er zijn ondertussen al zo'n 50 apparaten aangemeld.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder