Corona-verslag vanuit Zuid-Korea van Joëlle Witschge

'Ik moest bij het ziekenhuis in een tent in quarantaine'

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 27 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Hé jij daar, in je huisje! We weten dat het in de huidige coronacrisis moeilijk is om constant positief te blijven. Om je een handje te helpen, proberen we voor de nodige afleiding te zorgen. Iedere dag om 12:00 gaat Glamour live op Instagram met een interessante, inspirerende en toffe gast. Één van die gasten was Joëlle Witschge, die ons een update geeft over het coronavirus in Zuid-Korea.

IG Live met Joelle Witschge

Afgelopen zondag gingen we live op Instagram met Joëlle Witschge. Zij woont op dit moment samen met haar vriend Dave Bulthuis en zoontje Rio in Zuid-Korea, voor de voetbalcarrière van Dave. Wij waren erg benieuwd naar hoe het er in Korea op dit moment aan toe gaat. Joëlle zit met haar gezin al langere tijd in quarantaine. Hoe gaat het met haar gezin en welke regels zijn er in Korea? Wij vroegen het Joëlle tijdens de Instagram Live-sessie.

Corona in Zuid-Korea

Joëlles gezin was begin dit jaar even terug in Europa, maar vertrok - na een korte winterstop - terug naar Zuid-Korea. Toen ze aankwamen in Zuid-Korea werden Joëlle en haar zoontje ziek en zijn ze meteen naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten testen op het virus. Uiteindelijk bleek het geen corona te zijn, maar een heftige griep.

Joëlle vertelt dat alles in Zuid-Korea heel serieus wordt genomen. Het is heel normaal om daar op straat met een mondkapje op te lopen. Zelfs nu het al stukken beter gaat en er nog maar weinig nieuwe besmettingen zijn, draagt iedereen een mondkapje, uit respect naar elkaar. Bekijk hierboven de video met Joëlle Witschge!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder