Positive News: Café-eigenaar geeft 10.000 dollar weg aan werkloze vreemden

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 31 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Café-eigenaar geeft 10.000 dollar weg aan werkloze vreemden

De 62-jarige Australische café-eigenaar Peter Darmos wordt vanaf nu Generous Pete genoemd, omdat hij biljetten van 100 dollar weggeeft aan mensen die door de lockdown van COVID-19 werkloos zijn geraakt. Pete - die zijn eigen restaurant ook moest sluiten - gaf in totaal 100 briefjes van 100 dollar weg. In totaal doneerde hij dus 10.000 dollar, om de medemensen te helpen.

Restaurants geven gratis eten en koffie weg aan ziekenhuispersoneel

Over de hele wereld (ook in Nederland!) geven bedrijven gratis eten weg aan zorgmedewerkers om hun dankbaarheid te tonen. De Amerikaanse CEO van Starbucks, Kevin Johnson, biedt nu voor een maand lang gratis koffie aan aan alle mensen die strijden tegen het coronavirus.

Herberg-eigenaresse start virtuele pub voor lokale bevolking en verwelkomt meer dan 14.500 mensen

De 40-jarige Engelse herberg-eigenaresse Jo Bowtell lanceerde ongeveer een week geleden haar Facebook-pagina The Virtual Pub, waarop ze onder andere livemuziek, quizzen, dj-sets en comedy-avonden organiseert. Jo kwam op het idee om een virtual pub te starten om mensen vanuit huis te entertainen. Ze begon de pagina in eerste instantie voor de locale bevolking, maar The Virtual Pub werd zo populair dat er uiteindelijk meer dan 14.500 mensen wereldwijd de pagina bezochten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder