Positive News: 'Eerste resultaten coronavaccin zijn echt positief'

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 1 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Coronapatiënten van het Erasmus MC krijgen antistoffen van genezen mensen

In het Erasmus MC gaan ze deze week starten met het toedienen van het bloedplasma van ex-coronapatiënten aan coronapatiënten. Mensen die genezen zijn van COVID-19 hebben beschermende antistoffen in het bloed, en het zou zomaar kunnen dat dat huidige coronapatiënten kan helpen genezen. Het toedienen van bloedplasma wordt ook weleens gebruikt bij andere ziekten, maar of het voor corona hetzelfde effect heeft is nog niet bewezen. Laten we hopen dat het werkt!

Dankzij hoogwerker kon Frans (72) zijn vrouw weer zien: 'Ze zag er prachtig uit'

Frans bezoekt normaal elke dag zijn 74-jarige vrouw in een zorg de Beerendonck in Venlo. Zijn vrouw woont daar op de gesloten afdeling omdat ze alzheimer heeft. Frans gaat elke dag minimaal een half uur langs, maar door het coronavirus kan hij zijn vrouw al drie weken niet bezoeken. Medewerkers van het zorgcentrum hebben gisteren een hoogwerker geregeld zodat alle familieleden van de bewoners weer even hun geliefden konden zien. Frans was dolblij om zijn vrouw weer te zien: "Ze zag er echt hartstikke mooi uit. Echt prachtig. Dat was een geruststelling voor mij. Ze wordt ontzettend goed verzorgd."

Leidse farmaceut: 'Eerste resultaten coronavaccin zijn echt positief'

Hoewel ze nog geen garantie kunnen bieden, omdat het nog gaat om resultaten uit de eerste fase, zegt Hanneke Schuitemaker, hoofd virale vaccins bij farmaceut Janssen, vol vertrouwen te zijn dat het bedrijf een werkend vaccin heeft gevonden om het coronavirus te bestrijden. "Uit de tests bleek dat dit vaccin antistoffen aanmaakt die zich kunnen hechten aan het coronavirus en dit kunnen neutraliseren", dit vertelde de farmaceut aan NU.nl. Hopelijk gaan ze in de volgende fases ook positieve resultaten krijgen, zodat er een vaccin komt voor alle zieken. Wel jammer: als alles werkt dan kan het alsnog tot begin 2021 duren voordat het vaccin beschikbaar is.

Man bedankt zorgmedewerkers voor het redden van het leven van zijn vrouw

Een oude man uit New Jersey gaat viral nadat een verpleegkundige uit het Morristown Medical Center een foto van hem maakte toen hij achter het raam stond met een bord met de tekst "Bedankt allemaal voor het redden van het leven van mijn vrouw; ik hou van jullie", om al het zorgpersoneel te bedanken voor de verzorging van zijn vrouw.

This content is imported from Facebook. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder