Gwen van Poorten: "Je moet beste vrienden worden met jezelf"

Gwen leerde de afgelopen jaren veel over eenzaamheid

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 1 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Hé jij daar, in je huisje! We weten dat het in de huidige coronacrisis moeilijk is om constant positief te blijven. Om je een handje te helpen, proberen we voor de nodige afleiding te zorgen. Iedere dag om 12:00 gaat Glamour live op Instagram met een interessante, inspirerende en toffe gast. Één van die gasten was Gwen van Poorten, die ons tips geeft over hoe je minder eenzaam kunt zijn.

Gwen van Poorten geeft tips over eenzaamheid

Eenzaamheid voelen we nu bijna allemaal. Het gevoel dat je je vrienden nu niet kan knuffelen, of dat je oma alleen thuis zit... Hoe gaat Gwen om met deze gevoelens? Een belangrijk punt voor Gwen is structuur in haar leven. Omdat ze zzp'er is, is dat soms nog weleens moeilijk. Toch heeft ze er een maniertje voor gevonden: "Wanneer je een dagje gaat hangen, zitten, liggen en Netflixen, komt er geen eind aan en kun je jezelf niet meer belonen" vertelt Gwen. "Het beste wat je kunt doen is een lijstje voor jezelf maken met dingen die je die dag moet doen, zodat je ze ook kunt afstrepen en daarna een voldaan gevoel hebt."

Beste vrienden met jezelf

Gwens beste tip tegen eenzaamheid? "Je moet beste vrienden worden met jezelf. Ik ben daar toevallig de afgelopen jaren heel veel mee bezig geweest. Veel alleen gereisd, veel alleen op pad geweest. En zo ben ik er achter gekomen dat de allerbeste beste vriend in je leven die je ooit zal hebben, je dat zelf bent. Dit is dan ook het moment om daar tijd in te steken, omdat je veel alleen bent."

Glamour-serie Live met...

Benieuwd naar de antwoorden? Bekijk hierboven de video met Gwen van Poorten. Morgen - donderdag 2 april - zijn we ook weer om 12:00 uur Live op Instagram (@glamournl). Deze keer met Yuki Indy die een live sessie gaat houden!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder