Sander Schimmelpenninck geeft advies: zo ga je om met deze economische crisis

"Dit is het moment om een move te maken"

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 2 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Hé jij daar, in je huisje! We weten dat het in de huidige coronacrisis moeilijk is om constant positief te blijven. Om je een handje te helpen, proberen we voor de nodige afleiding te zorgen. Iedere dag om 12:00 gaat Glamour live op Instagram met een interessante, inspirerende en toffe gast. Één van die gasten was Sander Schimmelpenninck, over Making Money!

Live met Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck is de hoofdredacteur van Quote Nederland. Nu hij niet meer met al zijn collega's op kantoor zit, werkt hij - net als de Glamour-redactie - vanuit huis. Sander vertelt dat hij normaal veel tijd kwijt is aan meetings, afspraken, en dat soort dingen. Nu dit allemaal wegvalt, merkt hij dat hij veel meer gedaan krijgt. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Toch valt er niet te ontkennen dat er een economische crisis aankomt, die veel invloed heeft op ons allemaal. Hoe moeten we daarmee omgaan?

Carrière-advies tijdens coronacrisis

Het advies van Sander voor mensen die op dit moment hun baan kwijtraken: "Een crisis kan op lange termijn jongere mensen ook weer kansen opleveren. Misschien voor wanneer je iets nieuws wil beginnen, een eigen bedrijf bijvoorbeeld. Het is dan een goed moment om te starten in de crisis, omdat je bedrijf dan staat op het moment dat het economisch weer goed gaat, en je daardoor de vruchten kunt plukken. Je moet proberen om het als een kans te zien, ook al is het zuur dat je geen inkomsten hebt."

Glamour-serie Live met...

Benieuwd naar de andere tips van de hoofdredacteur van Quote? Bekijk hierboven de video met Sander Schimmelpenninck. Morgen - vrijdag 3 april - zijn we weer om 12:00 uur Live op Instagram (@glamournl). Deze keer met Igmar Felicia die een Live Pubquiz gaat houden!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder