Positive News: Anonieme moeder maakt lunchpakketjes voor de hele buurt

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 3 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Herstelde NBA-spelers doneren bloedplasma om zieke mensen te helpen

NBA-spelers die getroffen waren door het coronavirus, maar nu gelukkig hersteld zijn, hebben ervoor gekozen om hun door bloedplasma te doneren. Net als in Nederland voeren artsen ook in Amerika tests uit met bloedplasma, om te kijken of de antistoffen in het bloed van genezen corona-patiënten huidige corona-patiënten kunnen helpen herstellen. De Methodist Hospital in Houston, Texas is het eerste ziekenhuis dat deze behandeling vanaf komende week gaat testen.

Wereldwijd bijna 215.000 mensen herstel van het coronavirus

We horen héél voor over het aantal besmettingen en het aantal doden door corona, maar we zien gelukkig ook een enorme stijgende lijn in het aantal mensen dat dagelijks herstelt van het coronavirus. Maandag spraken we nog over 150.000 herstelde mensen, inmiddels zijn daar al bijna 65.000 patiënten bijgekomen. Dat maakt dat er nu wereldwijd bijna 215.000 mensen zijn hersteld.

'Mystery Mom' uit Amerika maakt gratis lunchpakketten

Een anonieme vrouw uit Maryland wordt bedankt door de hele gemeenschap omdat zij elke dag om 11:00 uur 's ochtends gratis lunchpakketjes weg geeft. Ze heeft een tafel geïnstalleerd op een druk kruispunt, met een bord waarop staat: "Voor iedereen die het nodig heeft. Ik laat een paar gezonde lunchpakketjes voor je achter, voor als je honger hebt en moet eten. Het is met liefde gemaakt in een schone keuken, door een buurmoeder".


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder