Positive News: UWV opent noodloket voor bedrijven

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 6 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Radiozenders tijdens Koningsdag in teken van Nederlandse muziek

Helaas gaat één van de leukste feestdagen dit jaar niet door: Koningsdag. Om de verjaardag van Koning Willem-Alexander toch nog een beetje te vieren én Nederlandse artiesten te steunen in deze crisis, draait een aantal radiozenders op 27 april enkel nummers van Nederlandse artiesten. KINK, NPO Radio, 100% NL, Slam!, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica en Qmusic hebben al laten weten mee te doen. "Saamhorigheid houdt Nederland bij elkaar in deze tijd," is de boodschap van de radiozenders.

Noodloket voor bedrijven is geopend

Het UWV heeft vandaag om 09:00 uur een noodloket geopend voor werkgevers die in de problemen komen door de coronacrisis. Hier kunnen ze een aanvraag indienen om de loonkosten tot maximaal 90% vergoed te krijgen, dit percentage wordt op basis van het omzetverlies bepaald. Het UWV verwacht dat er zeker tienduizenden aanvragen gaan binnenkomen van verschillende bedrijven.

Vanaf nu vier keer zoveel capaciteit om Nederlanders te testen op het coronavirus

Vanaf vandaag kunnen er vier keer zoveel patiënten en zorgmedewerkers zich laten testen op COVID-19. Het aantal dagelijkse tests wordt de komende dagen en weken opgeschaald van ruim 4.000 naar ongeveer 17.500 testen per dag. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) kondigde dit vorige week dinsdag al aan. De extra tests zijn - in eerste instantie - bedoeld voor alle zorgmedewerkers en cliënten in de verpleeg-, gehandicapten-, en thuiszorg en de ggz, om ervoor te zorgen dat alle mensen in de zorg veilig hun werk kunnen doen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder