Positive News: Defensie helpt distributiecentra van Voedselbanken Nederland

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 8 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Defensie helpt distributiecentra van voedselbanken

Defensie heeft besloten om de voedselbanken te gaan ondersteunen, en is daar afgelopen dinsdag mee gestart. Meer dan veertig militairen zullen Voedselbanken Nederland helpen, zodat ze weer levensmiddelen kunnen gaan leveren. De drie locaties - Amsterdam, Haaglanden en Tilburg - moesten vanwege de uitbraak van het coronavirus hun deuren sluiten. Defensie zal tot 1 juli hulp bieden. Ze verwachten dat de distributiecentra voor die tijd weer zelfstandig levensmiddelen kunnen gaan leveren.

Tante Cor mogelijk oudste coronapatiënt ter wereld die genas

Afgelopen maandag kreeg de 107-jarige Cornelia Ras uit Goeree-Overflakkee te horen dat ze is genezen van COVID-19. Ze is mogelijk de oudste coronapatiënt ter wereld die het virus heeft overwonnen – tot nu toe zijn er nog geen andere meldingen gemaakt over een ouder persoon die het virus heeft overleefd. Vanwege haar leeftijd leek haar kan op herstel klein, maar Tante Cor deed het!

Kabinet reserveert nog 12 miljard euro extra voor garantstelling voor ondernemers

Het kabinet heeft besloten om nog 12 miljard euro uit te trekken voor het steunen van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Het gaat hierbij om een garantstelling voor leveranciers die op dit moment in de problemen komen, omdat hun klanten de rekeningen op dit moment niet kunnen betalen. "Doordat de overheid een gedeelte van de risico's garandeert, zorgen we ervoor dat er vertrouwen in de markt blijft, leveranciers hun producten kunnen blijven leveren en ondernemingen in bedrijf kunnen blijven", zegt staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder