Positive News: Ex-patiënt Sehraz (16) zamelt geld in voor coronacrisis

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 9 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

16-jarige coronapatiënt Sehraz zamelt geld in voor slachtoffers van de crisis

De 16-jarige Sehraz uit Breda hield heel Nederland bezig toen hij in maart 10 dagen lang op de intensive care lag vanwege het coronavirus. Eind maart mocht hij gelukkig weer naar huis. Samen met zijn broer Babor heeft hij nu besloten om een crowdfundingsactie te starten om anderen te helpen in deze crisis. "Iedereen was er ook voor ons in deze moeilijke tijden en nu is het aan ons om de rest ook te gaan helpen", zegt zijn broer. Ze gaan met het geld voedselpakketten, handschoenen, mondkapjes en andere producten doneren.

Zien: Kate Middleton en Prins William verrassen kinderen met onverwachte videocall

Kinderdagverblijven starten 24-uurs noodopvang

Binnen twee weken zijn er al meer dan 100 kinderdagverblijven die nu een 24-uurs noodopvang zijn gestart voor alle ouders met een vitaal beroep. Er waren al een aantal kinderdagverblijven die dit hadden, maar er is nu veel meer vraag naar. Ziekenhuispersoneel draait nu meer diensten, en opa's en oma's mogen niet meer oppassen. Voor deze ouders is dit een ideale uitkomst. "We hebben extra bedjes besteld, douchecabines gehuurd en een restaurant benaderd dat het avondeten kan maken. Wel volgens de schijf van vijf natuurlijk", zegt Raymond Clement, bestuurder van MIK & PIW Groep.

Artsen starten noodfonds voor zorgpersoneel in coronatijd

Twee Utrechtse artsen zijn een noodfonds - Stichting Zorg na Werken in Coronazorg (ZWIC) - gestart, om zorgpersoneel in en na de coronatijd te helpen. Het is natuurlijk zo dat zorgverleners die op dit moment veel met coronapatiënten werken, een verhoogd risico hebben op besmetting met het COVID-19 virus. Met dit noodfonds kunnen zorgverleners en hun familie worden geholpen met financiële gevolgen. De hoop is dat ook de overheid en grote bedrijven gaan bijdragen aan het fonds.

Nederlandse bedrijven gaan miljoenen mondkapjes produceren

Dat er een tekort is aan mondkapjes weet iedereen, maar vanaf nu gaan Nederlandse bedrijven miljoenen mondkapjes per week produceren voor personeel in de zorg. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaf deze opdracht aan Auping en AFPRO Filters. AFPRO Filters heeft meerdere fabrieken in China, en laat volgende week een vrachtvliegtuig van Wuhan naar Nederland vliegen met een machine waarmee de mondkapjes hier geproduceerd kunnen worden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder