Positive News: 150.000 eenzame ouderen krijgen een bloemetje van Ali B

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 10 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Horeca heeft succes met bezorgontbijtjes

Doorgaans gaan veel mensen met de hele familie buiten de deur brunchen met Pasen, maar dat zit er nu even niet in. Ook voor restaurants is Pasen normaal gesproken ook een enorm succes-weekend, dus om toch nog een wat geld te kunnen verdienen hebben veel restaurants iets leuks bedacht. Op veel plekken kun je een volledig paasontbijt of -brunch thuis laten bezorgen. Goed nieuws: het initiatief is overal in Nederland een enorm succes.

Eenzame ouderen krijgen bloemetje door initiatief Ali B

Er zijn enorm veel eenzame ouderen in Nederland die het nu nog moeilijker hebben vanwege het coronavirus. Daarom worden er vandaag bij 150.000 eenzame ouderen bloemetjes bezorgd. Ali B kwam met dit mooie initiatief. Hij wil de senioren graag opbeuren omdat ze nu weinig tot geen bezoek krijgen thuis. De rapper nam contact op met ouderenbond ANBO en de sierteeltsector, die vanwege het virus hun bloemen niet kwijtraken. Het zal niet lukken om iedereen een bloemetje te kunnen geven, maar misschien inspireert je dit wel om dit straks ook voor een ander te regelen.

Basisschoolleraren zijn zeer positief over inzet leerlingen vanuit huis

Inmiddels zitten alle kinderen al weken thuis vanwege het coronavirus. De aankomende twee weken kunnen ze in ieder geval nog niet naar school, wat betekent dat ze allemaal thuis aan de slag moeten. Juffen en meesters geven aan zeer tevreden te zijn over de inzet van de leerlingen tijdens deze gekke periode. De leerkrachten schatten in dat de overgrote meerderheid van de kinderen serieus aan de slag is thuis.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder