Positive News: corona-editie Serious Request is begonnen

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news glamour
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 13 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Corona-editie van Serious Request is begonnen

NPO 3FM is vandaag begonnen aan een speciale editie van Serious Request. De landelijke actie draait deze keer helemaal om hulp tegen het coronavirus. Tijdens Serious Request: Never Walk Alone kunnen 3FM-luisteraars tegen betaling een nummer aanvragen. De opbrengsten gaan naar het Rode Kruis voor steun tijdens de pandemie. De dj's die zich deze keer - veilig vanuit een studio - inzetten voor het goede doel, zijn Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman.

Radboudumc deelt belangrijke nieuwe inzichten rondom behandeling corona

Onderzoekers doen er wereldwijd alles aan om een behandeling tegen het coronavirus te vinden. Het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen heeft onlangs een belangrijke vondst gedaan binnen dit proces, zo meldt NOS. De nieuwe inzichten worden nu internationaal onderzocht en zouden uiteindelijk kunnen helpen bij de strijd tegen covid-19. "Als het inzicht klopt, heeft dat waarschijnlijk belangrijke consequenties voor de behandeling van de ziekte," laat het ziekenhuis weten in een verklaring.

Britse ziekenhuisseries doneren medische apparatuur

Amerikaanse series als Grey's Anatomy en The Resident schonken eerder al mondkapjes en andere medische benodigdheden vanwege het grote tekort aan middelen. In Groot-Brittannië worden nu vergelijkbare donaties gedaan. Medische drama's Holby City en Casualty doneren beademingsapparatuur aan een noodziekenhuis in Londen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder