Positive News: Koningsdag wordt Woningsdag mét online vlooienmarkt

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 15 april 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Deze concerten kun je de komende tijd thuis bezoeken

Nu de poppodia nog lange tijd dicht lijken te blijven, komen artiesten en merken met leuke, inventieve alternatieven. Om toch een soort optreden voor publiek te kunnen houden zetten artiesten livestreams op, zodat mensen vanuit huis kunnen genieten van de muziek. Dat deed Trijntje Oosterhuis bijvoorbeeld al via haar eigen huis, maar de komende tijd geven artiesten optredens vanuit hun favoriete horecazaken.

Singer-songwriter Nielson trapt als eerste af in Het Magazijn in Dordrecht, maar onder meer Miss Montreal, Nielson, Rob Dekay, Akwasi en Diggy Dex zullen optreden vanuit hun verlaten stamkroegen. De livestream is vanavond - woensdag 15 april - om 20:30 te zien op het Instagram-account van Grolsch.

99-jarige WO-2 veteraan haalt geld op voor ziekenhuismedewerkers

Een 99-jarige Tweede Wereldoorlog-veteraan uit Engeland heeft 2,6 miljoen pond opgehaald voor ziekenhuismedewerkers. Hij heeft het geld opgehaald door simpelweg rondjes te lopen in zijn achtertuin. Het doel was om duizend pond op te halen, maar nadat de man nationaal in het nieuws kwam, stroomden de donaties binnen. De man zegt dat hij de afgelopen jaren geweldig is geholpen door de NHS met het herstellen van een heupprothese en huidkanker, en daarom iets terug wilde doen.

Koningsdag wordt Woningsdag

Vanwege het coronavirus kan Koningsdag - een van onze favoriete feestdagen - helaas niet doorgaan, maar de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) heeft een alternatief programma gepresenteerd.

In plaats van een Koningsdag komt er een Woningsdag, waar om 12:00 uur een vrijmarkt begint op internet, oftewel; een digitale kleedjesmarkt. Kinderen kunnen digitaal een brief schrijven om de koning te feliciteren en de dag eindigt om 16:00 uur met een thuistoost. Iedereen kan dan gelijktijdig het glas heffen om de 53ste verjaardag van onze koning te vieren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder