London Fashion Week vindt online plaats en wordt genderneutraal

Voor het eerst opent fashion week voor het hele publiek

modellen tijdens paris fashion week haute couture
Getty Images

Door de huidige coronacrisis worden zo goed als evenementen gecanceld of uitgesteld, zo ook in de modewereld. Veel modehuizen annuleren de presentaties van hun shows en ook verschillende fashionweeks worden afgelast. London Fashion Week maakt daarom nu de beslissing volledig online te gaan, én voor het eerst over te gaan op een genderneutrale modeweek.

London Fashion Week gaat online

De British Fashion Council maakte deze week het nieuws bekend dat London Fashion Week dit jaar digitaal zal plaatsvinden. Daarbij worden de mannen- en vrouwencollecties niet langer apart getoond zoals gebruikelijk. Hierdoor vervalt de mannenmodeweek die normaliter in juni plaats zou vinden. In plaats daarvan wordt van 12 tot 14 juni London Fashion Week gehouden, waardoor de traditionele Britse modeweek in september vervalt.

Terugkijken: Kendall Jenner knalt op de catwalk voor Burberry in London

Caroline Rush, algemeen directeur van de British Fashion Council stelde hierover in een persverklaring het volgende: "Door een online fashionweekplatform te creëren, gebruiken we de digitale innovatie om zo goed mogelijk aan te sluiten op de huidige behoeften en bouwen we iets op dat als een wereldwijd voorbeeld kan dienen voor de toekomst van de modeweek."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Voor iedereen toegankelijk

In plaats van fysieke shows zal het evenement volledig digitaal worden gehouden met online events zoals digitale fashion shows, online interviews, podcasts en digitale showrooms. De British Fashion Council heeft ook bevestigd dat de nieuwe versie van LFW voor iedereen toegankelijk zal zijn voor zowel insiders uit de industrie als consumenten, die de modeweek kunnen bijwonen via londonfashionweek.co.uk. Daar zullen dus zowel mannen- als vrouwencollecties worden getoond, net zoals genderneutrale mode.

Bekijk ook: de mooiste streetstyle tijdens London Fashion Week

Mode-industrie ten tijden van Corona

In maart werd aangekondigd dat de aankomende modeweken in Londen, Parijs en Milaan worden geannuleerd of uitgesteld. De mode-industrie heeft ook een halt toegeroepen aan belangrijke evenementen zoals het jaarlijkse Met Gala van het New York Metropolitan Museum, de Council of Fashion Designers of America Awards en de uitreiking van de prestigieuze LVMH modeprijs voor jonge modeontwerpers. Het valt nog te bezien of het nieuwe online format van LFW ook zal worden omarmd door de geplande modeweken in New York, Milaan en Parijs. To be continued.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten