Tropen in eigen tuin: er staat ons weer een snikhete zomer te wachten

Zo gaat de zomer van 2020 er ongeveer uitzien

zomer 2020
Westend 61Getty Images

Het ziet er naar uit dat je tuin of balkon deze zomer je beste vriend gaat worden, want er staat ons weer een hete en droge zomer te wachten. Althans, dat voorspelt Weeronline. In juni en augustus worden zelfs hittegolven verwacht.

Weer zomer 2020

En dat betekent dat het in beide maanden vijf dagen op een rij minimaal 25 graden moet worden, waarvan drie dagen dan ook nog eens minimaal de 30 graden moeten aantikken. Dus je begrijpt: dat wordt wegzweten. De maand ertussen kunnen we even afkoelen, want in juli lijkt het iets natter te worden. Volgens Weeronline gaat de zomer er ongeveer zo uitzien:

Juni

Quote: "Kurkdroog en snikheet." Mét kans op meerdere hittegolven. Aangezien de kans erin zit dat de maatregelen rondom het coronavirus in deze maand nog niet helemaal zijn opgeheven, kan dat weleens afzien worden.

Juli

Dankzij de frisse zeelucht die in juli waarschijnlijk over ons land wordt geblazen – wat ook de nodige buien met zich meebrengt – houden we in deze maand het hoofd koel. Of in ieder geval: koeler. Want de hitte ligt nog steeds op de loer. In Frankrijk en Spanje wordt het namelijk giga-heet, dus wanneer de wind draait en niet van zee komt maar van het zuiden, kan het zomaar tóch een stukje warmer worden.

Augustus

En we sluiten de zomer af met een tropische topmaand. Zon en hitte in overvloed, maar ook af en toe een fris briesje vanuit het noorden. Tevens heerlijk om aan het strand te vertoeven omdat het zeewater tegen die tijd een aangenaam temperatuurtje heeft. Nu maar hopen dat het dan weer mag.

Zien: Gwen van Poorten over socializen in het coronatijdperk

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten