Romee Strijd is zwanger van haar eerste kindje

Het topmodel schrijft dat ze door haar PCOS moeilijk zwanger kon worden

street style february 21st   milan fashion week fallwinter 2020 2021
Jeremy MoellerGetty Images

Prachtig nieuws voor topmodel Romee Strijd (24) en haar man Laurens van Leeuwen (29). Het stel maakte gisteravond op Instagram bekend in verwachting te zijn van hun eerste kindje. Het geluk van de twee kan niet op.

Romee Strijd zwanger

Onder haar Instagramfoto schrijft Romee Strijd een aangrijpend verhaal over wat er allemaal aan haar zwangerschap vooraf ging. Het topmodel werd twee jaar geleden gediagnostiseerd met PCOS, nadat ze al zeven jaar geen menstruatie had gehad. PCOS is een aandoening aan de eierstokken die invloed kan hebben op de vruchtbaarheid van de vrouw.

Voor de 24-jarige was dit een grote schok. "Ik was er helemaal kapot van omdat moeder worden en een gezin starten met Laurens mijn grootste droom is," schrijft ze onder haar Instagram post. Romee was bang dat dit niet zou gaan lukken, omdat het met PCOS moeilijker is om op een natuurlijke manier zwanger te worden.

Romee Strijd over PCOS-diagnose

"In mijn geval werd PCOS veroorzaakt doordat mijn lichaam in vecht- of vluchtstand stond omdat mijn lichaam continu gespannen was," legt Romee uit. "Ik heb me mentaal nooit super gestrest gevoeld, dus het was voor mij moeilijk om dit te begrijpen. Maar mijn leven bestaat uit veel reizen (geen bioritme), elke dag sporten en extreem gezond eten. Ik denk dat ik mijn lichaam te veel onder druk heb gezet. Ieder lichaam is anders, maar ik denk dat mijn gewicht niet goed was voor mijn lichaam om goed te kunnen functioneren en het constante reizen niet aankon."

Romee besloot uiteindelijk haar leefstijl aan te passen en heeft samen met Laurens een huis in Nederland gekocht om meer tijd met familie te kunnen besteden. Dit pakte voor Romee positief uit, want sinds november werd ze weer ongesteld en binnenkort zijn ze een gezin van drie.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten