Glamour's Lize had de tijd van haar leven op de Drenthse camping Tijdloos

En sprak met ID&T’s festival directeur Carina Kornfeind over dit gloednieuwe concept

tijdloos 2020
Tijdloos

Nu de festivalzomer in corona is gevallen, moest Glamour's Lize (a.k.a. fervent festivalganger) haar gehele festivalagenda omgooien, zeg maar: leegmaken. Of toch niet?

Festival in tijden van corona

"Ik houd van de zomer. En ik houd van festivals. Afgelopen februari voelde ik de festivalkriebels al, ik dacht: ik mag bijna weer festivallen. We zouden aftrappen met DGTL en verder stonden De Zon, Milkshake, Sensation, Dekmantel, Festival Macumba, Wildeburg en Lowlands op het programma. En daar waren waarschijnlijk nog een aantal 'spontane festivals' bijgekomen. Jazeker, ik ben er maar druk mee. Wie niet gewend is naar veel festivals te gaan, kan zich er misschien weinig bij voorstellen, maar voor mij staat een festival echt gelijk aan ultiem geluk. Ik zie het als quality party time met mijn vrienden: lekker dansen, kletsen, lachen én nieuwe mensen leren kennen. Daarnaast word ik altijd supergeïnspireerd door de aankleding en algehele organisatie! Dat festivals niet doorgaan dit jaar voelt voor mij – zonder dollen – als liefdesverdriet. Ik hoop echt met heel mijn hart dat we volgend jaar weer mogen. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de evenementenbranche. Met name voor de keiharde werkers die de afgelopen jaren zo hard hebben gewerkt om festivals op te bouwen en naam te maken.

Twee weken geleden kreeg ik een mailtje of ik misschien naar Tijdloos wilde komen; een camping opgezet door ID&T en daar Carina Kornfeind wilde interviewen, een heel grote naam binnen het bedrijf. Carina werkt al tien jaar voor ID&T en is normaal gesproken verantwoordelijk voor de grootste festivals. In tien weken tijd heeft zij met haar team Tijdloos uit de grond gestampt. Ik hoefde niet na te denken - natuurlijk wilde ik dit! Dus zo reed ik afgelopen vrijdag met Chris, een vriend van mij, richting Drenthe om naar Tijdloos te gaan. Toen we daar aankwamen, voelden we gelijk de magie van deze camping. Iedereen was superaardig en er hing een relaxte, fijne sfeer. Het terrein is supergroot en er zijn twee heerlijke stranden waar je kan chillen en zwemmen, terwijl er de hele dag door verschillende optredens zijn. We sliepen op de glamping; denk aan een supermooie tent met echte bedden en heerlijke dekens en kussens. De hele dag kan je mee doen aan verschillende meditatielessen, yogalessen, talks, aesthetic dancing, ceremonies en nog veel meer. Hier heb je de tijd van je leven én staat de tijd effe stil, geloof me!

'Hier heb je de tijd van je leven én staat de tijd effe stil, geloof me!'

De volgende dag mochten we Carina interviewen. Het was een superfijn gesprek, we zaten te kletsen alsof we elkaar al jaren kenden... Het gevolg? Een inspirerend interview, stay tuned.

Powervrouw

Toen Chris en ik weg liepen van het interview keken we elkaar aan van 'wauw, wat een leuk gesprek en wat een inspirerende, leuke powervrouw'. Carina voelde dit gelukkig net zo, want een half uur later werden we gebeld door de organisatie dat Carina had doorgegeven dat ze zó leuk met ons had gesproken, dat ze een bedankje kwamen brengen. We werden verrast met een Tijdloos-tasje met heel leuke goodies. De rest van het weekend hebben we ons nog opperbest vermaakt. We waren eigenlijk waren van plan om zondag rondom 13:00 uur terug te rijden, aangezien we allebei maandagochtend weer moesten werken. Maar daarentegen reden we pas om 22:00 uur weg uit Drenthe richting Amsterdam en waren we het allerliefst nog de hele week gebleven.''

tijdloos glamour 2020
Glamour

Bij Tijdloos stopt de tijd

ID&T's festival directeur Carina Kornfeind kijkt met gemengde gevoelens terug op de afgelopen maanden. Het was een heftige tijd voor de evenementenbranche en de merken (lees: feesten en festivals) waar ID&T zó hard voor heeft gewerkt. "We zaten in de put, maar na een week beuken, dag en nacht werken, zit ik sinds vier weken in deze Tijdloos-bubbel. En we hebben nog vier weken te gaan, bring it on! Tijdloos is ons pareltje, dit is het enige event dat ID&T kan organiseren."

Vertel, hoe zijn jullie op het idee van Tijdloos gekomen?

"Tijdloos is een project dat we al eerder wilden doen. Sterker nog: het concept hadden we al liggen. In eerste instantie dachten we aan een spiritueel-festival van een week mét een camping. Toen corona kwam en wij als organisatie door de dip heen waren (lees: weer constructief konden nadenken), hebben we met nieuwe energie Tijdloos uitgerold.

9 juni jongstleden hebben we Tijdloos aangekondigd, twee weken daarvoor stonden we met ons team op de camping om daar (en op afstand) álles te regelen. De timing was bizar, we hadden een draft voor het artwork, er was geen website, we hadden zero likes op Instagram en nog geen yogi of muzikant was geboekt. But we did it. Together."

Indrukwekkend. Hoe omschrijf je Tijdloos in een notendop:

"Tijdloos is in haar imperfectie perfect! Onze camping is een inspirerende plek waar je dichter bij jezelf kan komen én waar iedereen gelijk is. Onze gasten kunnen kunstenaars, danwel muzikanten worden. Dit ontwikkelt zich helemaal vanzelf, we hoeven ze alleen maar de ruimte hiervoor te geven. Zo hosten we bijvoorbeeld jam-sessies en poëzie-avonden. Mensen die goed kunnen tekenen geven tekenles aan de kids, van alles. Een timetable? Die is er niet. We weten als organisatie soms niet eens wat er gaat gebeuren (lacht). Improviseren is het toverwoord. Grappig genoeg gaat allemaal heel natuurlijk en vanzelf."

"Ter beeldvorming: elke dag voor 13:00 uur kan iedereen ons via één - inmiddels ontplofte - WhatsApp-groep laten weten wat ze de volgende dag willen doen. En dan gaan wij met z'n allen de body, mind and soul activiteiten in elkaar flansen. Het is allemaal heel creatief en heel spontaan. Hier draait het om de beleving! De samenkomst en talenten van verschillende mensen maakt Tijdloos zo bijzonder."

Wat is het grootste verschil van het organiseren van dit Tijdloos ten opzichte van een evenement als Mysteryland?

"We hebben geen strakke planning meer. Het loslaten daarvan is de grootste uitdaging. Wij zijn als team complete draaiboeken gewend, laten niets aan het toeval over. Gevalletje: schakelen 3.0., want in spontaniteit ontstaan mooie dingen. De organisatie van Tijdloos loopt parallel met mijn persoonlijke ontwikkeling, ik ben een control freak."

Welke activiteit zou je graag willen uitlichten voor de Glamourlezers?

"Waar ik het meest naartoe ga: naar sjamanistische reizen, je wordt door een sjamaan meegenomen in een meditatieve staat via getrommel. Hij of zij neemt middels ademhalingsoefeningen (zodat je als het ware uit je hoofd treedt) in je imagination mee naar een plek."


"Picture this: je komt in een mooie plek in de natuur... Je ervaart hoe dat voelt. Dan kom je iemand tegen, vraagt jezelf af wie dat is. En die persoon neemt je vervolgens mee op reis, op ontdekking. Als je er echt inzit is het een droom! Je bent in een soort eindeloze trant, terwijl de meditatie maar tien minuten duurt. Het is geen Ayahuasca ofzo. Je komt er gemakkelijk zelf, zónder drugs. Tenminste, als het de juiste setting is en je ervoor open stelt."

En hierna, als Tijdloos is afgelopen. Wat dan?

"Megadip, dat kan niet anders! Dat is ook altijd na de festivalzomer, dat ik denk f*ck een heel jaar gewerkt en dan is het nu alweer voorbij. Als Tijdloos erop zit, ben ik acht weken van huis geweest, dus dan ga ik weer terug naar mijn man en twee kinderen en daar aarden."

Hoe zijn de vooruitzichten voor ID&T, kijkend naar volgend jaar?

"Nobody knows, zitten en wachten."

Wat heeft deze coronacrisis jou als mens en leading lady van ID&T geleerd?

"Loslaten! Vertrouwen dat alles komt zoals het moet komen. En als het niet lukt, was het niet de bedoeling. Dan komt er iets anders, beter en mooier op je pad."

Tot slot: wat is je tip voor meiden die ook in de evenementenbranche willen werken?

"Als je jong bent, from scratch moet beginnen: doe ervaring op bij een leerbedrijf. Bijna alle medewerkers waarmee ik nu werk zijn ooit als stagiair bij ID&T begonnen. Plus: stage lopen bij ons is echt heel leuk, je leert ontzettend veel. Je hebt alleen geen zomervakantie."

Tijdloos in een notendop

Meet dé anderhalvemeter-camping: Tijdloos. Tot 17 augustus tovert ID&T het Ermerstrand om tot een vakantiebestemming voor volwassenen en families (er zijn twee stranden). Tussen grasvelden, bossen, een meer en twee eilanden wordt voor de campinggasten op 20 hectare grond een uitgebreid programma aan activiteiten georganiseerd, waar zowel lichaam als geest worden geprikkeld. Opgelet! Er zijn nog enkele campingplekken beschikbaar, dus pak je kans. Wat het kost? 29 euro per nacht, met je eigen tent.

"Sluit deze nare corona-tijd op een positieve manier af bij Tijdloos! Door alles even los te laten, de tijd te vergeten en present te zijn in het nu. Het NU is alles wat we hebben... Of je nou student, zakenvrouw of jonge moeder bent, Tijdloos has got you covered," aldus ID&T's Carina.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten