Cardi B interviewt Joe Biden en eist gerechtigheid voor Black Lives Matter

"Als zwarte gemeenschap vragen we niet om medelijden of liefdadigheid - we vragen alleen gelijkheid"

cardi b tijdens paris fashion week
Matthew SperzelGetty Images

Naast haar carrière als rapper en zangeres kennen we Cardi B ondertussen allemaal óók als fervent aanhanger van de Amerikaanse politicus Bernie Sanders, de linkse Democraat die het opnam tegen Joe Biden in de strijd voor de nominatie van presidentskandidaat. Nu Joe Biden deze race heeft gewonnen, besloot Cardi haar platform toch opnieuw in te zetten voor haar minder favoriete kandidaat, om er in ieder geval voor te zorgen dat Trump niet herkozen wordt. Cardi ging daarom het gesprek aan tijdens een online Zoom-meeting met Biden, ter ere van haar cover op het nieuwe nummer van de Amerikaanse Elle. Dat resulteerde in een bijzonder gesprek.

"Ik wil Trump eruit"

Het gesprek tussen Cardi B en Joe Biden, dat onderdeel is van het nieuwste issue van de Amerikaanse Elle, vond plaats nadat Joe Biden afgelopen week zijn running mate bekend maakte; de eerste zwarte vrouwelijke kandidate Kamala Harris. In het begin van de video introduceerde Biden Cardi aan zijn dochter Ashley, die groot fan is van de zangeres. Daar maakte Joe duidelijk dat hij en Cardi toch meer op elkaar lijken dan in eerste instantie gedacht: "Mijn dochter noemde me altijd Joey B toen ze opgroeide, wat betekent dat we op een of andere manier toch verbonden zijn."

Zien: het interview van Cardi B met Joe Biden

Tijdens het gesprek maakte Cardi snel duidelijk wat haar doel was – de zangeres had een aantal zaken die ze wil zien veranderen, waarin één onderdeel duidelijk voorop stond: "Ik heb een hele lijst met dingen die ik wil dat onze volgende president voor ons doet. Maar eerst wil ik Trump eruit. Hij bezorgt ons alleen maar problemen. Ik wil niet voorgelogen worden - we hebben momenteel te maken met een pandemie en ik wil alleen antwoorden."

Black Lives Matter

Het doel van dit gesprek voor Biden was duidelijk om erachter te komen wat Cardi's achterban, die over het algemeen geen groot fan zijn van de presidentskandidaat, wil dat verandert met de komst van een nieuwe president. "Stemmen is belangrijk," stelde Biden. "Daarom blijf ik met mensen praten over de noodzaak van stemmen. Deze generatie kan bepalen wat er gebeurt bij de volgende verkiezingen. Ze kunnen dingen drastisch veranderen als ze komen opdagen en stemmen. Vertel me waar je fans zich het meest zorgen over maken."

joe biden en cardi b
COURTESY JOE BIDEN FOR PRESIDENT

Daar had Cardi snel een duidelijk antwoord op dat niet enkel wordt gedeeld met haar volgers maar met een groot deel van de zwarte Amerikaanse bevolking. Nadat ze het wegstemmen van Trump als prioriteit nummer één had benoemd liet Cardi weten dat ze gratis gezondheidszorg, gratis onderwijs en gerechtigheid voor zwarte Amerikanen ziet als topprioriteiten. "Als zwarte gemeenschap vragen we niet om medelijden, we vragen niet om liefdadigheid - we vragen alleen om gelijkheid. Ik wil dat zwarte mensen niet meer worden vermoord en dat er geen gerechtigheid voor komt. Ik ben er moe van. Ik ben er ziek van," vertelde Cardi over het recente momentum rond de Black Lives Matter-beweging.

Onderwijs

Tijdens het gesprek deelt Cardi tevens haar ervaring als studente in New York, een haar struggle om elke dag rond te komen en te kunnen betalen voor haar opleiding. "Soms moest ik wachten van 13.00 tot 21.00 uur om thuis te komen eten, omdat ik tijdens mijn pauze geen McDonald's of andere restaurants kon betalen. Ik had honger, en ik voelde me zo ontmoedigd. Ik heb het gevoel dat dat enorm belangrijk is om studenten te financieren terwijl ze op de universiteit zitten."

Op 3 november dit jaar vinden er opnieuw verkiezingen plaats in de Verenigde Staten, waar de Democratische kandidaat Joe Biden het zal opnemen tegen de kandidaat van de Republikeinse partij, en de huidige president, Donald Trump.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten