Het Fashion Film Festival komt voor het eerst naar Nederland

En jij kunt er (gratis!) bij zijn

still uit de film 'for tomorrow is a dream   isimons' door kristian van kuijk
Kristian van Kuijk

Nederland kent een goed aanbod van filmfestivals, van IDFA in Amsterdam en het IFFR in Rotterdam tot het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Een evenement volledig gewijd aan modefilms bleef echter uit, tot nu. Voor het eerst komt het Fashion Film Festival naar Nederland, dat op 30 september zal plaatsvinden in Amsterdam.

Fashion Film Festival in Amsterdam

Houd je van mode en van films en documentaires? Dan wil je het Fashion Film Festival Amsterdam (FFFA) niet missen. Woensdag vindt het evenement in het teken van mode en film de gehele dag plaats in De Hallen Studio’s in Amsterdam, dat voor één dag wordt omgetoverd tot een waar modefilm-walhalla. Het festival wordt georganiseerd door Fashion Film Festival Istanbul. Het event speelt zich al sinds 2015 af in Turkije.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Relatie tussen mode en film eren

Ondanks maar zeker ook juist vanwege deze bizarre tijd heeft de organisatie besloten het evenement door te laten gaan in onze hoofdstad. Tuna Yilmaz, president van het filmfestival stelt daarover het volgende: “Na zo’n bizarre tijd, ben ik blij dat het ons gelukt is om dit evenement te kunnen realiseren. De stad Amsterdam staat internationaal bekend om zijn stijl en creativiteit en is er geen betere plek om die unieke relatie tussen mode en film te eren. Dit evenement draait om die samenwerkingen en daarom nodigen we iedereen uit die werkt of studeert in de mode of film om te komen en je te laten inspireren.”

- Het artikel gaat door onder de video -


This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat kun je verwachten

De hele dag is gevuld met een bijzonder programma waarbij de nieuwste modefilms en documentaires worden getoond. Enkele worden bekroond met bijzondere filmprijzen. In de films komen verschillende thematieken aan bod die relevant zijn voor zowel de mode- als filmindustrie. Daarnaast vinden er tevens inspirerende lezingen en panel talks plaats, waarbij thema's als inclusiviteit en diversiteit binnen de mode-industrie aan bod komen maar ook duurzaamheid en de verandering van het huidige modesysteem. Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 is het aantal plekken van deze FFFA-editie gelimiteerd. Je bemachtigt jouw gratis kaartje via de website van het filmfestival.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten