Selma Omari: "Haatreacties van vrouwen zijn het pijnlijkst"

Glamour in gesprek met coverster Selma Omari

Met haar half miljoen volgers kun je niet meer om vlogster en muzikante Selma Omari heen. Met Glamour spreekt ze in het nieuwe nummer voor het eerst openhartig over kiezen voor je eigen geluk, feminisme en ex-vriendje Boef.

Selma Omari

Het gaat goed met Selma, zo zegt ze zelf. “Ik heb, net als veel mensen, een roerige tijd achter de rug. Door corona natuurlijk, maar ook doordat mijn relatie op de klippen liep. Maar sinds een paar maanden voel ik me echt weer goed en doe ik wat ik leuk vind, zoals muziek maken.” Dat haar muzikale carrière een lichtpuntje is, is zeker. Het leven van Selma gaat namelijk niet altijd over rozen. Zo had ze op jonge leeftijd al te maken met pesterijen en krijgt ze ook nu online een lading aan haatreacties op alles wat ze doet. Toch heeft ze in de loop der jaren ook een dikke huid ontwikkeld. “Ik heb ervan geleerd dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk. Ik kan niet doen wat mensen van mij willen, alleen maar om hen blij te maken.”

Van alle negatieve reacties die ze krijgt, raken de haatreacties van andere vrouwen haar het meest. “Die van mannen, I can handle it. Dat zijn voor een groot deel volgers van mijn ex-vriend (rapper Boef ofwel Sofiane Boussaadia, red.) die graag hun ongenoegen op mij afreageren. Het is bijna een trend geworden: lekker Selma bashen. Het doet pijn, maar het is nog veel pijnlijker als vrouwen daar vervolgens aan meedoen.” Haar haters probeert ze zoveel mogelijk links te laten liggen en niet in te gaan op al het commentaar, al pakt dat niet altijd even goed uit. “Ik heb dingen gezegd in Moslims Zoals Wij dat niet de slimste opmerkingen waren. Ik was jong, ik ben nu ouder en wijzer, haha. Ik realiseer me nu: wie ben ik om mensen terecht te wijzen. Ik wil ieders keuze respecteren, net zoals ik graag zou willen dat iedereen die van mij respecteert.”

Glamour bestellen

Met haar half miljoen volgers kun je niet meer om vlogster en muzikante Selma Omari heen. Met Glamour spreekt ze in het XXL-beautyissue, dat nu in de winkels ligt, voor het eerst openhartig over kiezen voor je eigen geluk, feminisme en ex-vriendje Boef. Geen zin om de deur uit te gaan? Je bestelt 'm hier online! Wil jij iedere maand het leukste blad van Nederland op je deurmat krijgen? Meld je dan aan als abonnee, en mis nooit meer een editie van Glamour.

glamour beauty issue
Glamour


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten