Waarom je beter kunt investeren in een Louis Vuitton-tas dan Bitcoin

Er is geen twijfel mogelijk over het feit dat één van je grootste winstgevende investeringen aan je schouder hangt

Velen van ons zullen herkennen dat er vaak één specifiek argument wordt gebruikt om de aankoop van een duur designer item te rechtvaardigen: ‘ik kan het toch altijd doorverkopen’. Natuurlijk is daar niets aan gelogen (hoewel het maken van winst niet altijd evident is), bepaalde mode-items – en dan vooral tassen - kunnen op de lange termijn een zeer winstgevende investering zijn. Specifiek de items van Louis Vuitton. Het Franse modehuis kondigt namelijk aan de prijzen van producten flink te verhogen in 2021.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Louis Vuitton kondigt prijsverhoging aan

Iconische stijlen van klassieke luxemerken hebben historisch gezien altijd hun waarde behouden en stijgen zelfs in waarde in de loop van tijd. Alleen al dat gegeven is voor ons reden genoeg om vooral te investeren in items die én rendement opleveren én een fantastische aanwinst zijn voor onze garderobe, in tegenstelling tot, bijvoorbeeld, Bitcoin die enorm fluctueren in hun waarde.

Louis Vuitton heeft met de start van 2021 een fikse prijsverhoging aangekondigd, die oploopt van twee tot maar liefst 25% (!) En dat is behoorlijk. De gestegen prijzen komen vooral tot uiting in de bestseller-items. Dat betekent dat bijvoorbeeld de geliefde Multi Pochette-tas die eerst nog 1441 euro koste nu (na een stijging van 11%) 1600 euro kost en de Cosmetic Pouch Monogram Canvas tas van 324 naar 375 euro stijgt.

De perfecte investering

Door deze prijsstijgingen wordt een investering in een tas van het merk nóg aantrekkelijker dan ooit. Louis Vuitton is niet het enige modehuis dat een prijsverhoging aankondigt met de start van het nieuwe jaar, zo deden modehuizen als Chanel en Hermès hetzelfde. Over het algemeen kondigen luxe modehuizen bijna elk jaar een prijsverhoging aan (of zelfs verschillende keren per jaar), die vooral hoog oplopen binnen de accessoires.

Welke tassen van Louis Vuitton zijn gestegen in prijs en wat de stijgingspercentages precies zijn, vind je in dit overzicht. Nu zijn we serieus aan het overwegen om te investeren in de Multi Pochette-trend voordat de prijzen nóg verder stijgen. Hoe dan ook, het kiezen van een waar investment piece gelinkt aan het financiële component is één voordeel, maar een investering moet je bovenal maken in een item waar je gelukkig van wordt en dat je jarenlang met plezier zult dragen. Trends komen en gaan, maar een waar investment piece gaat een leven lang mee.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten