Alles wat we weten over het nieuwe Met Gala 2021

Op deze uitzonderlijke datum zal 'de Oscars van de mode' plaatsvinden

Het befaamde Met Gala kon dit jaar niet doorgaan wegens de coronacrisis. Nu is bekend geworden dat het fashionspektakel, dat niet zonder reden 'de Oscars van de mode' wordt genoemd, dit jaar wél weer zal plaatsvinden, maar wel op een andere manier dan we gewend zijn. Zowel het thema als de datum van het Met Gala 2021 zijn bekendgemaakt, maar het vindt niét plaats op de gebruikelijk first Monday of May en ook de vorm van het event zal er anders uitzien.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Met Gala 2021 thema

Het thema van het Met Gala correspondeert altijd met een specifieke mode-expositie die wordt getoond in het New Yorkse Metropolitan Museum of Art. Het thema van dit jaar wordt verdeeld in maar liefst twee exposities, die reflecteren op mode dicht bij huis voor het museum: Amerikaanse mode en stijl. De eerste expositie is getiteld In America: A Lexicon of Fashion die te zien zal te zijn vanaf 18 september en hedendaagse ontwerpers in de schijnwerpers zal zetten. Deze tentoonstelling viert tevens het 75-jarige jubileum van het Costume Institute.

De tweede expo vindt volgend jaar plaats op 5 mei en heet In America: An Anthology of Fashion. In deze tentoonstelling wordt de tijdlijn van de Amerikaanse mode getoond in verschillende ontwerpen en de daarbijbehorende verhalen gelinkt aan de specifieke geschiedenis van de Amerikaanse mode. Voor het eerst worden de tentoonstellingen gesponsord door Instagram.

Met Gala 2021 datum

Omdat de Met-expositie dit jaar in september plaatsvindt, vindt ook voor het eerst in de 73-jarige geschiedenis van het mode-event het gala níet plaats op de traditionele first Monday of May. De Amerikaanse Vogue meldt dat het gala in een kleinere vorm gehouden zal worden via de richtlijnen van de overheid die op dat moment gelden.

Omdat de tweede expositie volgend jaar wel in mei wordt gelanceerd, zal het Met Gala van 2022 wél gewoon op de traditionele datum plaatsvinden, namelijk op maandag 2 mei. Elk jaar kiest Anna Wintour verschillende co-hosts voor het gala. Hoewel het niet nog bekend is wie die dit jaar zullen zijn, stelt de New York Times dat Amerikaanse designer Tom Ford en Amerikaanse dichter Amanda Gorman wellicht betrokken zullen zijn.

Mode-feest met een prijskaartje

Het event werd ooit in het leven geroepen om geld in te zamelen voor het Costume Institute van het New Yorkse Metropolitan Museum of Arts, en dat gebeurt tot op de dag van vandaag nog steeds. De New York Times weet dat in 2019 het gala met de tentoonstelling Camp: Notes on Fashion omgerekend zo'n 12,5 miljoen euro opbracht. Modehuizen geven doorgaans meer dan 167.000 euro uit om een tafel te bemachtigen tijdens het gala en een persoonlijk ticket - dat je overigens alleen kunt kopen wanneer je persoonlijk door Anna Wintour wordt uitgenodigd - kost zo'n 29.000 euro.

Side note: de grootste celebs à la Rihanna en Lady Gaga betalen (natuurlijk) niet zelf voor hun ticket. Het team van Vogue maakt een lijst met de meest gewilde sterren van het moment die ze vervolgens voorstellen aan de verschillende aanwezige modehuizen zodat zij hen uitnodigen als hun gasten. Toch geldt dit niet voor iedereen; Kate Upton wilde naar verluidt enkele jaren terug zo graag het Met Gala, dat ze tijdens een ontmoeting met Anna Wintour het volledige bedrag betaalde voor een kaartje.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten