Deze Europese bestemmingen wil je voor je 30e gezien hebben

Hoeveel kun jij er afvinken?

europese-steden-trekpleisters
SantoriniInstagram

Voor iedereen die van stedentripjes houdt: deze plekken moet je eigenlijk voor je dertigste gezien hebben. Pak je notitieblok er maar bij en maak je bucketlist.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Lapland, Finland

Hoog bucketlist-gehalte: het Noorderlicht zien. Je kunt dus slapen in een iglo met uitzicht op het prachtige groene licht. Dit wil je toch ooit gezien hebben?

2 München, Duitsland
Dit bericht bekijken op Instagram

10 Tage... // 10 days... // 📸: @exithamster

Een bericht gedeeld door Oktoberfest (@oktoberfest) op

Nu ben ik zelf (zacht uitgedrukt) nogal een verkleedfan, en een biertje is ook nooit verkeerd. Dus voor degenen die hier ook vrolijk van worden: trek je Tiroler-outfit uit de kast en ga een keer naar het Oktoberfest in München.

3 Stockholm, Zweden

Met dank aan mijn vader en moeder ben ik groot fan van ABBA. En velen met mij. Ik geloof dat zo ongeveer iedereen de bekende hits inmiddels mee kan zingen met dank aan de Mamma Mia-films. Dus mocht je in Stockholm zijn, neem een bezoek aan het ABBA-museum.

4 Pisa, Italië

Toegegeven: deze valt wel onder het rijtje ‘cliché's’. Wanneer je in Pisa bent, moet je toch echt even poseren voor de scheve toren van Pisa. Leuk voor later.

6 Rome, Italië

Ja hoor, nog een trekpleister uit het prachtige Italië (blame the parents die me elk jaar meeslepen naar dit land). Eigenlijk wil je er alleen al heen omdat Lizzy McGuire erheen ging met haar schooltrip. Maar goed, when in Rome: neem een bezoek aan het Colosseum.

7 Boedapest, Hongarije

My house in Budapest, my hidden treasure chest. Boedapest staat bekend om haar zogenaamde 'ruin bars'. Dit zijn cafés die worden gebouwd op tijdelijke locaties en daarna weer worden afgebroken. Ook leuk voor je Instagramfeed.

8 Dublin, Ierland

Is-ie weer: bier. Wanneer je in Dublin bent, vergeet dan geen Guinness bier te bestellen aan de bar.

9 Londen, Engeland

Londen is ook een topscoorder in de categorie cliché trekpleisters. We noemen een London Eye, Big Ben, rode telefooncellen en de Tower Brigde. Wanneer je in Londen bent, is ook je moment om helemaal los te gaan in de mega grote warenhuizen (de Bijenkorf is er niks bij).

10 Santorini, Griekenland

Het Griekse eiland kleurt helemaal wit en blauw. Mooi voor op je Instagram-feed ook. Het eiland heeft prachtige wandelroutes en stranden. En wie weet kun je nog lekker met borden gooien, zoals de Grieken doen.

11 Amsterdam

Als een ware toerist in eigen land is een boottocht door de Amsterdamse grachten een enorme aanrader. Even de stad van een andere kant bekijken. Vooral leuk nu tijdens het Amsterdam Light Festival.

12 Barcelona, Spanje

Naast de Sagrada Família, de Ramblas en Park Güell wil je ook even langs voetbalstadion Camp Nou, de thuisbasis van FC Barcelona. Toen ik er was, lagen er helaas geen grasmatten in, maar goed je kunt niet alles hebben.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten