Dit wist je waarschijnlijk nog niet over de film Love Actually

"Would you call her chubby?"

love-actually-fun-facts
Love Actually

We hebben de film waarschijnlijk allemaal al een keer of dertig keer gezien. Toch zijn er een aantal dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over Love Actually. We maken een lijst met fun facts over jouw lievelingsklassieker.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vliegveld

De begin- en eindbeelden zijn opgenomen op het vliegveld en zijn gefilmd met verborgen camera's.

2 Verhaallijnen

Er zouden eigenlijk maar liefst 14 verhaallijnen zijn in Love Actually. Uiteindelijk is dit teruggebracht naar 10 verhalen. Twee verhalen waren al gefilmd, maar zijn toch geschrapt. Het ene verhaal gaat over een Afrikaans koppel dat elkaar steunt tijdens een hongersnood. Het andere verhaal gaat in op een vrouw die voor haar lesbische vriendin zorgt die kanker heeft.

3 Op hun lijf geschreven

Sommige rollen zijn speciaal geschreven voor de acteur. Zo wist de schrijver, Richard Curtis, direct dat Martine McCutcheon de rol van Natalie zou spelen. Ook Hugh Grant en Emma Thompson had hij in gedachten bij het scenario schrijven.

4 Dikmakend pak

Emma Thompson - die Karen speelt - heeft een dikmakend pak aan. Ze was erg slank van zichzelf en voor haar rol moest ze iets voller lijken.

5 Dansscène

Wait, what? Hugh Grant wilde de dansscène eigenlijk helemaal niet doen! Hij vond het heel raar dat de radio in zijn slaapkamer stond en hij vervolgens het hele huis door danste, 'waar komt de muziek vandaan?' vraagt Hugh zich af. Ook vindt hij het raar dat de muziek ineens stopt wanneer er iemand binnen komt lopen. De andere reden dat hij het niet wilde doen: "Het idee dat ik om zeven uur in de ochtend - zonder drank in mijn lichaam - helemaal los moest gaan, met een chagrijnige crew tegenover me."

6 Leeftijd

Keira Knightley was pas 17 jaar toen ze de rol van de getrouwde Julie speelde. Thomas Brodie-Spangster (Sam) was toen maar een paar jaar jonger: 13 jaar oud.

7 Jamie


Richard Curtis noemde het personage van Colin Firth 'Jamie'. De reden hiervan: zo konden de kinderen 'Ik haat oom Jamie' zeggen. Richards broer heet Jamie.

8 Zwemmen

Het meer waar Jamie en Aurelia (Lúcia Moniz) in zwemmen was in het echt maar 45 centimeter diep. Ze speelden de hele scène op hun knieën.

9 Actually

Het woord 'Actually' is 23 keer gezegd door verschillende personages uit de film.

10 Hugh en Sam

Hugh Grant (de Minister-President) en Thomas Brodie-Sangster (Sam) zijn in het echt familie van elkaar. Thomas is het achterneefje van Hugh. Hier werden vaker grappen over gemaakt op de set.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten